Sådan styrer vi porteføljerne i denne tid

Der er med god grund stor opmærksomhed om udviklingen i de finansielle markeder for tiden. Det samme gælder naturligvis Formueplejes investeringsløsninger, der ligesom alle andre er mærket af de bratte kursfald den seneste måned.

Den voldsomme markedsnedtur, der den seneste måned har betydet meget negative afkast som følge af den økonomiske nedlukning på grund af coronavirus, giver anledning til mange hovedbrud.

Også blandt investorerne i Formueplejes investeringsløsninger, der ikke er gået ram forbi.

”Mange spørger, hvordan vi konkret håndterer risikostyringen, og svaret er, at vi løbende tilpasser og styrer vores positioner til porteføljen. Lige nu er der tumult på markederne, og det rammer også vores porteføljer. De store kursfald og enkelte dage med kraftige kursstigninger betyder at vi hyppigere end ellers rebalancerer porteføljerne, så vi hele tiden sikrer, at for eksempel vores aktieandel og obligationsandel bliver på de ønskede niveauer. I de porteføljer, hvor vi anvender gearing, sørger vi selvfølgelig også for at tilpasse, så gearingen ikke stiger. Desværre undgår vi ikke de massive kursfald her på kort sigt, men vi sørger for at positionerne hele tiden er tilpasset, så porteføljerne holder sig i de risikokategorier, de også havde, før corona-uroen satte ind,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje og peger på, at man som kunde hele tiden kan følge positionerne i de enkelte fonde via faktaarkene, hvis man vil være fuldt opdateret på situationen.

"Vi har undervurderet panikken i markederne i disse dage, men i investeringskomiteen mener vi det vigtigste nu er at være meget disciplinerede i forhold til vores strategi. Vi forholder os selvfølgelig løbende til ny information, men vi mener også, at vores opgave er at sikre, at strategien er den rigtige i forhold til at se gennem en meget urolig og usædvanlig periode," slutter Søren Astrup.


Få mere at vide

Du finder faktaarkene på Safe og Penta her: Safe og Penta. På de resterende fonde finder du linket til faktaark på den enkelte fonds side ved at trykke her

Derudover kan du også læse denne korte artikel om risiko.

 

 

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>