Sådan foregår et intromøde i Formuepleje

Kender du os ikke i forvejen, er den bedste måde formentlig at bruge en time på et intromøde. Det koster kun din tid, men giver dig et godt og hurtigt indblik i, hvad vi kan tilbyde af investeringsløsninger. Efterfølgende har du naturligvis mulighed for at få et personligt møde, hvor fokus vil være 100 procent på dig og din situation, ønsker og behov.

Det ligger i navnet, at et intromøde ikke er der, hvor man lærer noget at kende helt til bunds, men der, hvor man får en introduktion og hurtig indføring i et givent emne. En slags teaser og muligvis begyndelsen på et længerevarende bekendtskab. Sådan er det også med Formueplejes intromøder.

På det indledende møde tager typisk to af Formueplejes formuerådgivere imod til et let traktement og en let forståelig gennemgang, der på et overordnet plan fortæller om, hvad Formuepleje handler om.

I grove træk er intromødet en kort fortælling om Formueplejes historie, om hvad vi tilbyder af investeringsløsninger, og ikke mindst hvordan vi adskiller os fra andre kapitalforvaltere.

Der er nemlig et særligt Formuepleje-univers, hvor vi gør tingene på en anden måde, og det er vores balancerede fonde som Optimum, Pareto, Safe, Epikur og Penta, hvor Safe og Penta er Formueplejes to mest anvendte investeringsløsninger.

Disse løsninger er dem, der mere end noget andet kendetegner Formuepleje og gør os anderledes end andre kapitalforvaltere, der typisk øger andelen af aktier på bekostning af obligationer, når der skal skrues på risikoen for at øge det forventede afkast.

I Formueplejes balancerede fonde er andelen af aktier og obligationer i udgangspunktet den samme, så aktier udgør 25-35 procent af porteføljen og obligationer 65-75 procent. Herefter anvendes gearing til at øge risikoen. Den model tager afsæt i tangentporteføljeteorien, der første gang blev beskrevet af Harry M. Markowitz i 1952 og siden udbygget af William Sharpe og James Tobin. Alle tre økonomer fik Nobelprisen for deres bidrag til at skabe den optimale investering.

Formuepleje er hverken bank eller pensionskasse

Formuepleje er således ikke en bank eller pensionskasse. Du kan ikke få en konto hos os, men beholder din egen bank. Vi lever ikke af transaktioner eller af at udbyde realkreditlån. Formuepleje er derimod en bankuafhængig kapitalforvalter, der lever af at investere og rådgive kunder om, hvordan de placerer deres penge bedst muligt og optimerer deres samlede økonomiske situation, uanset om det sker via frie midler, pensionsordninger, virksomhedsmidler eller en kombination.

På et intromøde, får man også at vide, at Formuepleje er for alle, uanset om man vil investere 100 kroner, 100.000 kroner, 10 millioner kroner eller endnu mere. Formuepleje er for høj og lav, men ønsker man sin egen personlige rådgiver skal man investere minimum 3 millioner kroner.

”Intromødet er den bedste mulighed for at lære os at kende på et overordnet plan og koster kun en time af din tid, og så kan man gå igen, hvis man ikke er overbevist om, at vi er den rette samarbejdspartner. Det er ikke et personligt møde, men har typisk mellem 5 og 20 deltagere, og der er rig lejlighed for at stille spørgsmål, hvis man vil det. Men der bliver jo også knyttet en kontakt mellem rådgiver og dig som potentiel kunde, så vil man vide endnu mere om sin egen økonomi og investeringer, er der mulighed for at aftale et personligt møde enten ved intromødets afslutning eller et par dage efter, hvis man lige skal summe over det, man har fået at vide på intromødet,” forklarer Helle Snedker, kundedirektør og partner.

Rådgiverteam med mange forskellige typer

Som nævnt i indledningen er det to formuerådgivere, der er værter ved et intromøde. Formuerådgiverne er en af hjørnestenene i Formuepleje, og det samlede rådgiverteam består af i alt 23 medarbejdere med base i henholdsvis Aarhus og Hellerup – og med hver deres karakteristika. De har med andre ord forskellige styrker og kompetencer, og det er alt andet end tilfældigt.

”De har alle det samme Formuepleje-DNA og naturligvis faglig tyngde, men de taler ikke nødvendigvis samme sprog og i de samme termer. Ganske enkelt fordi der er stor forskel på kundernes behov. Derfor lægger vi meget vægt på, at vi skal have rådgivere, der passer til enhver smag. Det betyder jo så også, at hvis de to formuerådgivere, der er værter på et intromøde, ikke nødvendigvis lige passer til dit sind, så har vi en anden rådgiver, der passer til netop dit behov og temperament,” forklarer Helle Snedker.

Risikoprofil og investeringshorisont

På et intromøde får man også at vide, at noget af det vigtigste at tage stilling til, når man investerer sine penge, er valget af risikoprofil og investeringshorisont. To ting, der i øvrigt hænger nøje sammen. Jo længere investeringshorisont, jo højere risiko kan man typisk tillade sig at vælge.

Men det er også afgørende at sige, at et menneske sagtens kan investere med forskellige slags risiko. Har man penge, der først skal bruges om lang tid, kan man med fordel vælge høj risiko, men har man en anden opsparing, der skal i spil inden for en kort årrække, skal de investeres med lav risiko eller måske slet ikke, hvis de skal bruges om kort tid.

Alt det kan man få svar på ved at spørge. Det kan naturligvis ske på intromødet, hvor alle spørgsmål er velkomne, og det kan dreje sig om alt lige fra indberetning til skat, afkast, risiko, omkostninger og meget mere.

De fleste vil dog nok foretrække mere personlige rammer at stille private spørgsmål i, og der er intromødet helt oplagt til at booke et møde med lige præcis den formuerådgiver, hvor den personlige kemi passer til din. Og husk, at uanset dit valg af bank, kan du altid vælge Formuepleje.

Artiklen er bragt i Magasinet FORMUE 04//2020.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>