Opdatering på COVID-19: Når vi ser igennem de kommende 6 måneder, er der tale om en købsmulighed

COVID-19 kan som forventet ikke inddæmmes, men udbredelsen kan forsinkes. De økonomiske effekter bliver især påvirket af, hvilke foranstaltninger regeringer gør for at forsinke udbredelsen af smitten. På nuværende tidspunkt kan der forventes opbremsning af væksten i første og andet kvartal. Aktiemarkedet prisfastsætter dog, at væksten ikke kommer igen senere på året. Derfor ser vi i Formueplejes investeringskomite dette som en købsmulighed.

Som forventet ser det ud til, at COVID-19 bliver en verdensomspændende pandemi, men vi er alligevel blevet overrasket over aktiemarkedernes reaktion. For aktiemarkedets reaktion afspejler en langvarig lavvækstperiode – og det ikke vores forventning.

Det er fornuftigt, at flere lande forsøger at forsinke udbredelsen af COVID-19, således at sundheds­systemet ikke på helt kort sigt overbelastes. Foranstaltninger for at forhindre en hurtig smitte – som vi nu også ser i Danmark – gør dog også skade på økonomierne, og derfor forventer vi nu en kraftig opbremsning af væksten med vækstrater lige under 0% i første og andet kvartal i Europa og ca.- 1-1,5%-point højere i USA.

I tredje kvartal forventer vi dog, at væksten i stort omfang er tilbage på sporet – kraftigt hjulpet af såvel ekspansiv penge- som finanspolitik. Vi ser således allerede konkrete modforanstaltninger fra centralbankerne i Kina, USA og EU. Tilsvarende har politikerne været meget klare i deres udmeldinger om støtte til erhvervslivet og finanspolitiske stimuli til økonomierne. Tilsvarende skal vi også forvente, at foranstaltninger for at forsinke udbredelsen af COVID-19 kun er midlertidige, for COVID-19 tror vi ikke kan inddæmmes.

Det er naturligvis en alvorlig situation, der p.t. udspiller sig i verden. Ikke mindst for de berørte personer, som bliver smittet. Konsekvenserne for de finan­sielle markeder har som nævnt været voldsommere end vi forventede, men når vi ser igennem de næste seks måneder, ser vi, at aktiemarkedet prisfastsætter en langvarig nedgang i væksten – og det kan vi ikke genkende med de tiltag, der kan forventes fra centralbanker og regeringer.

På denne baggrund vurderer vi i investeringskomiteen, at den markedsreaktion, vi de seneste dage har været vidne til, er drevet af frygt frem for fundamentale ændringer i den underliggende økonomi. Af samme grund betragter vi som sagt den nuværende situation som en købsmulighed, men timing er altid vanskeligt.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>