Morningstar rangerer igen Formuepleje øverst

For 9. gang ud af 11 mulige i 2019 ligger Formueplejes investeringsløsninger øverst i den månedlige rating hos det uafhængige analysehus Morningstar. ”Det vidner om en stærk præstation i 2019, der har givet vores investorer nogle meget solide afkast. Det er en udvikling, vi er meget stolte over,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Det uafhængige analysehus Morningstar har igen i november Formuepleje øverst på listen af over 21 investeringsforeninger i Danmark. Efter tredjepladsen i oktober indtager Formuepleje i november igen førstepladsen i den månedlige ratinganalyse. Ratingen er den samme som i oktober med 4,08 ud af de maksimale 5 stjerner.

Det er 9. gang ud af 11 mulige i 2019, at Formuepleje rangerer højest i målingen over retailfonde aktuelt i live.

”Det er en tidlig gave at få den nyhed fra Morningstar lige op til jul. Selv om vi har ligget nummer et det meste af året, er det aldrig noget, vi tager for givet, og det er også noget, som Formueplejes investorer kan bruge som vished for, at de har fundet den rigtige kapitalforvalter til at investere deres penge,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Formuepleje - leverandør i konkurrencedygtige afkast

Ratingen på 4,08 er den samme som i oktober, men denne gang er Nykredit og PFA Invest faldet et par nøkker tilbage og har henholdsvis 4,05 og 4,00 i rating på anden- og tredjepladsen.

Kun i juli, hvor Formuepleje lå nummer to, og oktober, hvor det blev til en tredjeplads, har Formuepleje ikke indtaget den forreste position.

”Vores mål er selvfølgelig altid at ligge nummer et, men det kan man som sagt ikke tage for givet, så vi er ovenud tilfredse med at kunne fremvise så flotte placeringer fordelt over hele året. Det betyder, at vi leverer konkurrencedygtige afkast på et både stabilt og højt niveau. Det er et resultat af vores meget disciplinerede tilgang til investeringsprocesserne,” siger Søren Astrup.

De 4,08 stjerner dækker over, at seks af Formueplejes 13 ratede fonde har de maksimale fem stjerner – blandt andet den balancerede fond Optimum og EM Virksomhedsobligationer. Samtidig har tre andre fonde fire stjerner. Det gælder blandt andet aktieporteføljerne LimiTTellus og Globale Aktier.

Nummer et uden de bedste investeringsløsninger

”Som den årvågne vil bemærke, så bliver Safe og Penta og vores andre balancerede fonde ikke nævnt. Vi mener, at det er vores bedste investeringsløsninger, og vi ligger altså nummer et uden dem, da de ikke rates, fordi de er kapitalforeninger. Vi ligger altså nummer et uden vores bedste investeringsløsninger som Penta, Safe og Epikur, hvor blandt andet Penta på nuværende tidspunkt har leveret et afkast på næsten 33 procent og slået verdensaktieindekset med cirka 4 procentpoint. Det er en præstation, vi kun kan være tilfredse med. Det understreger, at vi er en aktiv kapitalforvalter, der faktisk formår at levere det, som aktive kapitalforvaltere er sat i verden for: At levere afkast, der slår marked og konkurrenter,” siger Søren Astrup, der forklarer, at Formuepleje her på tærsklen til 2020 ser endnu et fornuftigt investeringsår foran sig:

”Vi skal nok ikke regne med, at 2019-afkastene gentager sig i samme høje niveau, men vi går ind i et valgår i USA, og handelskrigen mellem USA og Kina er skaleret ned og første delaftale er i hus. Den økonomiske afmatning ser også ud til at løje af, og vi har fortsat et stærkt amerikansk arbejdsmarked. For aktiemarkedet gælder yderligere det, at renterne er meget lave, og det gør, at der reelt ikke er noget alternativ til at investere i aktier, hvis man vil opnå et positivt afkast. Derfor tror vi grundlæggende på, at vi går endnu et godt investeringsår i møde, men som sagt i et mere afdæmpet leje end her i 2019,” slutter Søren Astrup.

Morningstars opgørelse indeholdt i oktober i alt 699 nuværende ratede fonde og dækker over investerede aktiver for 926,6 milliarder kroner, fremgår det af opgørelsen fra Morningstar. I gennemsnit har de 699 fonde en rating på 3,4.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>