Kursfald på dansk realkredit er en mulighed

Her og nu rammer kursfald på dansk realkredit Formueplejes balancerede løsninger negativt. Men det er også en mulighed for Formuepleje, når markedet igen vender – og det tror vi på, det gør.

Coronakrisen har skabt en ekstrem situation, hvor investorer i jagten på kontanter sælger ud af alle aktiver – også dansk realkredit, der har oplevet store kursfald de seneste dage. Udviklingen påvirker også Formueplejes porteføljer negativt. Men selvom dansk realkredit midlertidigt har mistet sin normale funktion som støddæmper, når aktiekurserne falder, har vi en klar forventning om, at denne funktion vil vende tilbage i den kommende tid. Derfor er det en mulighed, som vi også udnytter ved at øge eksponeringen til lang realkredit. 

Udsalget af de sikre danske obligationer er med andre ord ikke ensbetydende med, at investorerne har mistet tilliden til hverken Danmark eller dansk realkredit. Hvis man for eksempel sammenligner andre sikre papirer som finske eller østrigske statsobligationer, er de kørt ud på samme måde som dansk realkredit og har oplevet samme spændudvidelse i forhold til tyske statsobligationer.

Samtidig med, at det danske realkreditmarked er blevet anvendt som ”hæveautomat” af internationale investorer, har der været pres på den danske krone. De to ting fik torsdag Nationalbanken til at hæve den ledende danske rente (indskudsbevisrenten) med 0,15 procentpoint til -0,60 procent.

Nationalbanken har ligeledes givet bankerne mulighed for at hente ekstra likviditet, ligesom ECB tilfører ekstra likviditet til hele eurozonen, og nogle af disse penge kan blive kanaliseret videre til dansk realkredit.

Forventningen er, at ny likviditet til obligationsmarkedet, især som følge af store udtrækninger, vil bidrage til en gradvis normalisering af obligationsmarkedet i løbet af de kommende uger.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>