Formuepleje: Se igennem panikken

I Formuepleje vurderer vi fortsat, at de finansielle markeder reagerer alt for voldsomt på COVID-19-virussen. Af de årsager har vores investeringskomité brugt dagens kursfald til endnu en gang at købe op i aktier.

Udbruddet af COVID-19-virus har atter medført kraftige kursfald mod ugens slutning. Formueplejes investeringskomite har på den baggrund besluttet at øge aktieeksponeringen.

”Vi har benyttet de meget sure markeder til at øge aktieandelen i LimiTTellus. Det er sket ved køb af amerikanske aktiefutures på S&P 500,” oplyser Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje på vegne af investeringskomiteen.

Den øgede aktieeksponering sker som resultat af, at investeringskomiteens vurdering er, at markederne lader sig præge af uvisheden og har for travlt med at sælge ud.

”Markederne er drevet af ekstrem usikkerhed i forhold til de negative økonomiske effekter af den inddæmningsstrategi mod COVID-19, som lige nu implementeres verden over. Sideløbende med det ser vi ganske kraftige stimuli fra centralbankerne, som skal sikre, at der er likviditet i det finansielle system, og at sunde virksomheder ikke rammes alt for hårdt af nedlukningseffekter og lignende,” fortsætter Søren Astrup.

Nye jobtal vidner om gang i USA

Ingen kan sige, hvor længe uroen kan vare, men COVID-19-frygten vil medføre en midlertidig nedgang i både vækst og indtjening. 

”Når det er sagt, mener vi også, at man skal se igennem panikken lige nu og forholde sig til de fundamentale forhold. Når markederne begynder på det, forventer vi atter ganske kraftige aktiekursstigninger. Vi regner med, at verdensøkonomien kommer i gang igen efter COVID-19 i stedet for at gå i stå. Det er baggrunden for vores beslutning,” afrunder Søren Astrup og nævner som eksempel på det, at fredagens jobrapport fra USA overraskede meget positivt med 273.000 nye jobs, hvor der var forventet 175.000. Det vidner om, at der fortsat er gang i verdens vigtigste økonomi.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>