Dommen over den store regnskabsdag

Torsdag var en tung regnskabsdag, hvor teknologigiganterne Apple, Amazon, Alphabet og Facebook fremlagde deres seneste tal. Overordnet set med gode regnskaber, men det samlede billede er præget af, at forventningerne er kørt voldsomt op.

Den største regnskabsuge i denne regnskabssæson lakker mod enden, og den største regnskabsdag i den største regnskabsuge er overstået. 225 selskaber af de 500 selskaber i det amerikanske S&P 500-indeks er aktuelle med regnskabstal i denne uge, og torsdag var den helt store dag med regnskaber fra teknologigiganter som Apple, Amazon, Alphabet og Facebook.

Alene de fire selskaber udgør cirka 17 procent af markedsværdien i S&P 500, så det var en dag med potentiale for kursudsving, og det skete også. I første omgang mest til den positive side, men i efterhandlen kom der også røde tal på banen.

Store forventninger

Generelt betragtet er det fremragende regnskaber, som selskaberne præsenterer. Problemet er bare, at forventningerne er kørt enormt op, og derfor er svære at indfri. Og teknologiselskabernes kursridt gennem hele 2020 er netop forventningsdrevet, så der er ingen plads til skuffelser. Det skaber et pres på de marginer, som selskaberne skal levere.

Et selskab som Amazon omsatte alene i 3. kvartal for næsten 100 milliarder dollars – eller 37 procent mere end i samme kvartal for et år siden. Det vidner lidt om den udvikling, der er i disse selskaber. Alligevel kunne man se Amazon falde i eftermarkedet, fordi investorerne havde sat næsen op efter endnu mere, og samtidig blev en smule udfordret på omkostningsbasen.

For Apples vedkommende blev det straffet, at selskabet i sit årsregnskab ikke leverede nogen guidance for det vigtige 4. kvartal (der er 1. kvartal for Apple, som kører med skævt regnskabsår). Kvartalet er ellers årets vigtigste for Apple, fordi der både er Black Friday, Cyber Monday og julehandlen, men Apple-CEO Tim Cook mener ikke, at det er forsvarligt med en konkret guidance, når usikkerheden foranlediget af COVID-19 er så omfattende. Det skuffede investorerne, som i efterhandlen sendte Apple-aktien 3,7 procent ned i eftermarkedet.

For Facebook og Alphabet handlede regnskabsaflæggelserne især om omfanget af annoncering, og i begge tilfælde var der fremgang. Facebook viste overordnet set fremgang i annonceindtjeningen, men igen blev de høje forventninger udslagsgivende, og i eftermarkedet faldt aktien lidt tilbage.

Alphabet kom ovenpå efter skuffende 2. kvartal

For Alphabet, selskabet bag Google, var der tale om, at selskabet kom ovenpå igen i 3. kvartal, hvor indtjeningen steg mærkbart sammenlignet med det skuffende foregående kvartal. Det var ikke mindst stigende annoncering via search og Youtube, der sikrede fremgangen. Selskabet steg op mod 9 procent i eftermarkedet.

Alt i alt fortæller den store regnskabstorsdag en historie om en række selskaber, der egentlig leverer varen, men hvor forventningerne er kørt så højt op, at det er svært at leve op til dem. Det har i princippet været historien gennem hele 2020.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>