Derfor skriver banken til dig

I løbet af de seneste uger har frygten for coronavirus skabt uro på de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve fra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

Har du i løbet af den seneste tid modtaget en besked fra din bank om, at din portefølje er faldet 10% i værdi, er du ikke alene. For at beskytte dig som investor bedst muligt er din bank nemlig lovmæssigt forpligtet til at oplyse dig om, at værdien af din portefølje er faldet med 10% – uanset hvad faldene skyldes.

”Reglerne for alle, der driver finansiel virksomhed, er siden finanskrisen blevet væsentligt strammere, og det skyldes primært et ønske om at beskytte forbrugeren langt bedre, end man gjorde tidligere. Er man en af dem, der får en meddelelse om, at ens portefølje er faldet i værdi, skal man se det som en god service, men ikke som en opfordring til at sælge ud,” siger Helle Snedker, der er kundedirektør i Formuepleje.

Sådan skal du forholde dig

Ifølge kundedirektøren er det i perioder med store uro på de finansielle markeder, at man som langsigtet investor skal huske på sin investeringsstrategi og følge den plan, man har lagt.

”Når vi sammen med dig som kunde lægger en langsigtet plan for dine investeringer, tager vi ofte udgangspunkt i en formueanalyse. I analysen kommer vi blandt andet omkring best- og worst case-scenarier, hvor du forholder dig til, hvordan du vil have det i maven, hvis det værst tænkelige skulle ske. Det er hele grundlaget for den gode investeringsstrategi, vi lægger sammen, og så længe udsvingene holder sig inden for den ramme, vi har aftalt, så forholder vi os i ro og tænker fortsat langsigtet. Når du har valgt Formueplejes balancerede fonde, så har du netop overladt beslutningerne til Formuepleje om, hvornår det er oplagt at øge eller mindske risiko, og derfor vil planen ikke holde, hvis du selv giver dig i kast med at justere,” siger Helle Snedker og tilføjer:

”Hvis du alligevel bliver nervøs, når markederne svinger, som de gør for tiden, er du meget velkommen til at kontakte os. Det kan være, at planen ikke passer så godt til dig, som du troede, eller at der er noget i din livssituation, som har ændret sig, siden vi talte sammen sidst. Og så kan den seneste tids markedsuro være en glimrende anledning til, at vi igen får kigget din økonomi igennem i sømmene.”

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>