Coronafrygt trækker markederne i rødt

De finansielle markeder er mandag åbnet med kursfald i både Asien og Europa. Spredningen af coronavirus uden for Kina risikerer at påvirke både virksomhedernes indtjening og den økonomiske vækst. Formuepleje forventer dog, at dykket bliver midlertidigt. ”Væksten i 1. kvartal bliver berørt, men i de kommende kvartaler forventer vi, at der kommer et rebound,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Mandagens åbning har budt på kursfald i Europa, hvor flere indeks falder op imod 4 procent. Formueplejes investeringsløsninger falder også, men på et noget lavere niveau op imod 3 procent.

Den negative kursudvikling er forårsaget af stigende frygt for, om coronavirussen spreder sig kritisk uden for Kina, efter at den i weekendens løb har spredt sig til Sydkorea, Italien og Mellemøsten og medført, at en række byer er sat i karantæne.

I de finansielle markeder skaber det en frygt for, at flere dele af verden må lukke aktiviteter og produktion ned, ligesom tilfældet har været i Kina.

”Vi vurderer, at selskabernes indtjening og den økonomiske vækst tager et midlertidigt dyk i 1. kvartal, men også at tingene i løbet af 2. kvartal igen vender tilbage i deres vante gænge. Vi ser også, at centralbankerne stimulerer økonomierne, og der kan komme yderligere tiltag fra den front. Alt i alt gør det, at vi ikke tror på, at vi bevæger os ud i en større økonomisk nedtur på baggrund af dette,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Aktieeksponering er reduceret

Han nævner også, at Formueplejes investeringskomité allerede i begyndelsen af januar skruede ned for aktieeksponeringen.

”Vi tilpasser løbende vores portefølje, og allerede i begyndelsen af året nedbragte vi aktieandelen. Foreløbig har vi ikke ændret yderligere, men falder aktierne eksempelvis endnu mere, kan det faktisk være en købsmulighed. Det er ofte sådan, vi agerer som aktiv kapitalforvalter: Ved at se muligheder, når andre løber væk i samlet flok. Det er en af de overvejelser, vi skal gøre os, hvis kurserne bliver ved med at falde, uden at det kan begrundes i de konkrete nøgletal,” slutter Søren Astrup.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>