Vigtig regnskabssæson i USA i vente

Den netop igangsatte regnskabssæson i USA er imødeset med lidt mere spænding, end hvad der har været vanen det seneste år. Forventningerne til indtjeningsvæksten i de amerikanske selskaber er nemlig meget lave. ”Det er en vigtig regnskabssæson på grund af de lave forventninger. Men det allermest spændende bliver i virkeligheden, hvad selskaberne siger om fremtidsudsigterne. Det kan sætte rammen for, hvad vi skal forvente resten af året,” siger Otto Friedrichsen, aktiechef og partner i Formuepleje.

De amerikanske selskabers evne til at indfri forventningerne kommer i fokus i den regnskabssæson, som storbankerne J.P. Morgan og Wells Fargo har skudt i gang fredag i USA.

På forhånd er forventningerne til indtjeningsvæksten faldet til omkring 3 procent og på det laveste niveau siden 2016 - et godt stykke fra den indtjeningsvækst på 24 procent, der blev leveret i 2018.

Men derfra og så til at blive ramt af voldsom bekymring er der meget langt, vurderer Otto Friedrichsen, aktiechef og partner i Formuepleje og nævner, at både J.P. Morgan og Wells Fargo har lagt fra land med at overgå analytikernes forventninger, og på den måde er regnskabssæsonen begyndt godt.

”Jeg tror, at de andre selskaber generelt set vil fortsætte med at overraske positivt i forhold til de lave forventninger, hvor J.P. Morgan og Wells Fargo som sagt lægger godt fra land. Risikoen er, at selskaberne vil se mere konservativt på fremtidsudsigterne. Overordnet er vi langsigtede investorer, og vi skal se meget voldsomme ændringer i selskabernes udmeldinger, før vi foretager ændringer i vores eksponeringer på den baggrund,” forklarer Otto Friedrichsen, der medgiver, at en bølge af skuffelser blandt de børsnoterede amerikanske selskaber vil være dårligt nyt for aktiemarkedet. Derfor er det en vigtig regnskabssæson, der har lagt fra land.

Lave forventninger skaber plads til at overraske positivt

Men Otto Friedrichsen vurderer, at chancen for positive overraskelser er større, fordi forventningerne til indtjeningsvæksten er så lave.

”Markedet er fortsat præget af nervøsitet omkring det overordnede økonomiske vækstbillede, et billede der ikke har ændret sig væsentlig siden 4. kvartal, så hvis selskaberne ikke indfrier eller allerhelst overgår de lave forventninger, så vil der givetvis opstå markedsuro på den korte bane. Som sagt tror vi dog på, at selskaberne viser bedre formkurve, end der på forhånd er lagt op til. Får vi ret i den antagelse, og ser selskaberne nogenlunde lyst på fremtiden også, er der ingen grund til at blive alt for bekymret,” siger Otto Friedrichsen og minder om, at de lave forventninger allerede i væsentlig grad er priset ind i aktiemarkedet, der som bekendt faldt kraftigt i 4. kvartal 2018, men er steget siden årets begyndelse.

Husk lige skattereformen

Derudover skal man huske den storstilede amerikanske skattereform fra sidste år, der gør det svært at fortsætte den høje indtjeningsvækst i 2019.

”2018 er et utaknemmeligt år at sammenligne sig med her i 2019. Man skal huske, at der blev vedtaget en meget omfattende skattereform i USA, som gav de amerikanske selskabers indtjening et voldsomt boost sidste år. Det boost får man ikke en gang mere, så en vis nedgang er faktisk naturlig. Selve indtjeningen i selskaberne er stadig på et attraktivt niveau, når vi ser det i en større sammenhæng, og reelt kunne man ikke forvente, at den kunne ligge på samme niveau som i 2018,” siger Otto Friedrichsen, der samtidig understreger, at en af de vigtigste parametre for fremtidig indtjeningsvækst, omsætningen, fortsat ser ganske robust ud og begynder at se oprevideringer på flere områder.

Det er en temmelig vigtig pointe og en god forklaring på, hvorfor Formuepleje ikke nærer helt samme bekymring som andre i markedet p.t.

”I Formuepleje fastholder vi vores fokus på det lange perspektiv, hvor kvalitet og attraktiv værdiansættelse er de parametre, vi går efter i sammensætningen af aktieporteføljen. Selskabernes guidance til den fremtidige indtjening bliver mere afgørende, fordi den fortæller os, hvad vi skal forvente i resten af 2019 og ind i 2020 set fra virksomhedernes perspektiv. Formuepleje ligger fortsat overvægtet aktier, om end denne overvægt er nedbragt i både februar og marts i kølvandet på markedsudviklingen og risikonormaliserinegn i aktiemarkedet i 1. kvartal 2019,” slutter Otto Friedrichsen.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>