Regnskabssæson fjerner de værste bekymringer

2/3 af selskaberne i det amerikanske S&P 500-indeks har aflagt regnskab for 4. kvartal. Den foreløbige konklusion er, at selskaberne viser stor robusthed og gør de værste vækstbekymringer til skamme uden dog at overgå forventningerne helt så meget som de tre første kvartaler af 2018, konstaterer Otto Friedrichsen, aktiechef i Formuepleje.

Denne regnskabssæson har været ventet med endnu mere spænding end vanligt efter de vækstbekymringer, der medvirkede til markedsuroen i 4. kvartal. Foreløbig ser det dog ud til, at de værste bekymringer bliver gjort til skamme.

Efter at to tredjedele af selskaberne i det amerikanske S&P 500-indeks nu har aflagt regnskabstal for 4. kvartal ser det ud til, at tallene for både omsætning og indtjening kommer fornuftigt ind. 60 procent af selskaberne overgår forventningerne på omsætningen og 72 procent på indtjeningen. Stort set på linje med historikken.

”Det er en ganske robust regnskabssæson med godkendte regnskaber uden at være ekstraordinært gode. Men den robusthed er også vigtig efter et kvartal, der var meget skrøbeligt og hvor forventningerne blev justeret kraftigt,” siger Otto Friedrichsen, aktiechef i Formuepleje.

Skattereform gav 2018-indtjening et boost

Han konstaterer, at der er sket et niveauskifte rent vækstmæssigt set i forhold til de tre første kvartaler af 2018, hvilket skal ses i perspektiv af den amerikanske skattereform.

”Regnskaberne overgår forventningerne på linje med, hvad der har været tilfældet historisk set, men dog lavere end de tre første kvartaler af 2018, hvor effekterne fra skattereformen trak indtjeningen meget i vejret,” siger Otto Friedrichsen og tilføjer, at graden af overraskelser fra selskabernes side også ligger meget på linje med, hvad vi har set tidligere. Selskaberne der overrasker positivt, gør det dog, niveaumæssigt, en smule lavere end hvad der har været tilfældet historisk – både på omsætning og indtjeningen.

”Kigger man på sektorer, er det især energi, industri, cyklisk forbrug, communication services og finans, som vi har set klare sig godt. Niveauet er som sagt kommet ned, men det er en fortsættelse af det cykliske momemtum, vi også havde i 2018,” konstaterer Otto Friedrichsen, der ud over de gode takter fra selskabernes side også nævner en opblødning i retorikken fra den amerikanske centralbank Federal Reserves side som en hovedforklaring på, at aktiemarkederne har udviklet sig positivt hidtil i 2019.

Selskaber viser tiltrængt robusthed

”Efter markedsuroen i 4. kvartal er det helt klart tiltrængt, at selskaberne viser robusthed. I det miljø vi har haft i slutningen af 2018, gør de solide regnskaber vækstbekymringerne lidt til skamme. På forhånd havde markedet inddiskonteret noget meget negativt, men sammen med den retoriske intervention vi har haft fra den amerikanske centralbank, der tydeligt har signaleret, at der ikke er flere renteforhøjelser på trapperne lige nu. Det har været en afgørende faktor det comeback, vi har set for aktierne i januar og februar,” siger Otto Friedrichsen.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>