Morningstar i september: Formuepleje er helt forrest i feltet

Efter midlertidigt at have ligget på andenpladsen i juli generobrede Formuepleje i august tronen på listen over Danmarks bedste investeringsforeninger hos Morningstar. Igen i september ligger Formuepleje helt i top. Endda med en samlet score, der er lidt bedre end i august.

Igen i september ligger Formuepleje helt i top på den månedlige opgørelse over danske investeringsforeninger fra det uafhængige analysehus Morningstar. Formueplejes ratede investeringsløsninger har dermed ligget nummer et i otte ud af årets ni første måneder. Kun i juli lå Formuepleje et mulehår efter PFA Invest.

Med en samlet septemberscore på 4,15 har Formueplejes investeringsforeninger endda forbedret sig en smule fra 4,08 i august. På de næste pladser kommer Nykredit og Multi Manager Invest med ratinger på 4,11 og 4 på listen over retailfonde aktuelt i live.

682 fonde med i Morningstar-opgørelse

Morningstars opgørelse indeholder i alt 682 nuværende ratede fonde og dækker over investerede aktier for 909,7 milliarder kroner, fremgår det af Morningstar. I gennemsnit har de 682 fonde en rating på 3,42.

Formueplejes rating på 4,15 skyldes ikke mindst, at seks af Formueplejes ratede fonde opnår de maksimale fem stjerner. Det gælder Optimum, der er byggestenen i Formueplejes balancerede fonde, EM Virksomhedsobligationer og de fire PensionPlanner-investeringsløsninger.

Også Formueplejes globale aktieporteføljer LimiTTellus og Globale Aktier følger godt med og har begge fire stjerner. Hovedparten af Formueplejes ratede investeringsforeninger har dermed enten fire eller fem stjerner.

”Vi er meget tilfredse med endnu en topplacering. Det er stærkt motiverende at kunne vise, at vi ligger helt forrest i et meget stærkt felt af danske investeringsforeninger. Den eneste måde, vi kan gøre det på, er ved konstant at blive ved med at levere konkurrencedygtige afkast til fordel for vores kunder. Det er vores klare ambition, og også det vi er sat i verden for at levere,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje, der glæder sig over de gode resultater midt i en tid, hvor det ikke skorter på bekymring for global vækstafmatning.

Der bliver skabt afkast midt i al snakken

”Mens der bliver talt meget om alle de risikofaktorer, som skaber usikkerhed, formår vi faktisk at skabe et positivt afkast, som kommer vores kunder til gavn. I den sammenhæng er det meget nyttigt at ligge nummer et stort set hver måned, når Morningstar som uafhængig aktør kommer med sin opgørelse. Det viser, at vi har nogle meget solide investeringsløsninger på hylden,” siger Søren Astrup.

Han fremhæver også, at førstepladsen hos Morningstar ikke er et resultat af, at hele paraden af investeringsløsninger fra Formuepleje bliver målt og vejet. Faktisk er Formueplejes bedste investeringsløsninger slet ikke med.

”Jeg har sagt det før, men det fortjener stadig at blive gentaget, at førstepladsen hos Morningstar bliver skabt, uden at vores allerbedste investeringsløsninger er med i opgørelsen. Vores balancerede fonde som Safe og Penta er kapitalforeninger, som ikke opgøres hos Morningstar. Men her bliver der leveret endnu bedre afkast end i de investeringsforeninger, der sikrer os førstepladsen. Det taler efter vores mening for sig selv,” siger Søren Astrup.

Formuepleje tror på aktier

Den generelle holdning i Formuepleje er fortsat, at risikoaktiver som aktier vil give et positivt afkast fra det nuværende niveau, når man skuer frem.

”Vi kan tage fejl og læse markedet forkert, men i det tilfælde har vi forsikret en væsentlig del af vores aktieportefølje. Der er en vis økonomisk afmatning i gang globalt, men vi tror ikke, at det udvikler sig til en decideret recession. USA og Kina viser trods den verserende handelskrig fortsat pæne vækstrater. Derfor er vi overbevist om, at man skal være solidt eksponeret i aktiemarkedet,” slutter Søren Astrup.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>