Formueplejes investorer kan holde påske med gode afkast

2019 har foreløbig budt på tocifrede afkast i en stor del af Formueplejes investeringsløsninger. ”Det er meget positive takter, vi har set hidtil i år. Markederne er steget meget efter nedgangen i slutningen af 2018, og Formueplejes investeringsløsninger ligger mærkbart over markedet,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Efter den dårlige afslutning på 2018 er der atter sket en positiv udvikling på de finansielle markeder i begyndelsen af 2019, hvor især centralbankernes beslutning om at indstille renteforhøjelserne i en rum tid har smittet positivt af på især aktier.

Det har også resulteret i en god udvikling i flere af Formueplejes investeringsløsninger, hvor flere af dem leveret mere end 20 procent i afkast siden nytår.

”Vi klarede os bedre end marked og konkurrenter, da kurserne faldt i slutningen af 2018, og her i 2019, hvor markederne igen er steget, ligger vi fortsat bedre end marked og konkurrenter. Det viser, at vores investorer opnår et merafkast, uanset om det er i nedadgående eller opadgående markeder,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje, der fremhæver flere stærke præstationer blandt Formueplejes investeringsløsninger.

Flere Formuepleje-fonde har leveret mere end 20 procent i 2019

Mens verdensaktieindekset MSCI er steget 16,7 procent siden årets begyndelse og frem til og med 16. april, har aktieinvesteringsfonden LimiTTellus klaret sig 3,7 procentpoint bedre og har leveret 20,4 procent i afkast. Endnu bedre har Penta, der også er en investering med høj risiko svarende til 100 procent globale aktier, og Better World, der henvender sig til investorer med fokus på bæredygtighed, klaret sig.

Penta har således haft et afkast på 21,9 procent, mens Better World er steget 21,4 procent – Penta ligger altså 5 procentpoint over verdensaktieindekset, mens Better World er tæt på med 4,7 procentpoint.

Kigger man på Formuepleje Safe, der har en middel risikoprofil, lyder afkastet på 15,5 procent – det er 5,7 procentpoint bedre end en investering i et indeks med tilsvarende risiko.

Samme billede går igen i Formueplejes andre blandede fonde som Optimum, Pareto og Epikur. Og på obligationsfronten har Formuepleje Fokus også leveret varen med et afkast på 2,3 procent i årets 3½ første måneder.

Når det gælder virksomhedsobligationer har aktivklassen også taget revanche efter et vanskeligt 2018. Formuepleje Global High Yield ligger således med et afkast på 7,4 procent år-til-dato, mens EM Virksomhedsobligationer har givet 5,6 procent i afkast.

Centralbanker har sparket renteforhøjelser til hjørne

”Grundlæggende gælder det, at starten på året således har været særdeles værdiskabende. Den værste frygt for en generel vækstafmatning er aftaget, efter at de toneangivende centralbanker især USA’s er vendt på en tallerken og har parkeret al tale om renteforhøjelser,” siger Søren Astrup.

Når afkastene hidtil har været tocifrede for en stor dels vedkommende i år, skal man naturligvis ikke tro, at den udvikling bare fortsætter i samme takt.

Mere at komme efter i 2019

”Det vil være for optimistisk, men i Investeringskomiteen forventer vi fortsat, at aktierne kan stige yderligere 5-10 procent resten af året, hvorfor vi stadig ligger med en overvægt i aktier. Vi har dog ad to omgange nedbragt aktieandelen, så vi er gået fra maksimal til svag overvægt. Når vi stadig tror på aktier, skyldes det, at værdiansættelsen på de aktier vi har i porteføljen stadig er attraktiv. Præmissen for at reducere sin aktieandel må aldrig være, at aktierne nu er steget meget. Det må og skal være værdiansættelsen, der bestemmer. Foreløbig er vi ret tilfredse med de afkast, vi har leveret i 2019. Forudsætningen for, at vi også fremover kan levere ”værdi for pengene”, er, at vi holder fokus og koncentrerer os om den aktive forvaltning af porteføljerne. Med det in mente, vil jeg og Formueplejes dygtige medarbejdere gerne ønske alle vores investorer god påske,” slutter Søren Astrup.

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>