Formuepleje tager toppen af aktierisikoen

Formuepleje er fortsat overvægtet i aktier, men efter at have kørt med maksimal aktieeksponering siden oktober har Formueplejes investeringskomite nu besluttet at reducere aktieandelen efter solide kursstigninger i januar.

I ly af den stærkeste amerikanske aktiejanuar siden 1987 har Investeringskomiteen taget toppen af aktierisikoen og skruet ned for aktieandelen.

Formuepleje er dog stadig overvægtet i aktier og vurderer, at prisfastsættelsen af aktier er attraktiv, men den stærke start på året gør, at toppen nu tages af overvægten i aktier. 

Formuepleje holder fast i positivt syn på 2019

”Vi har stadig et positivt syn på markedet og tror på en god upside. Vi tror på, at virksomhederne har gode rammevilkår for indtjeningen. Når vi justerer en lille smule, sker det som et led i vores normale dynamiske tilgang, hvor vi justerer, når omstændighederne tillader det. Og med så stærk en start på året, som januar og starten af februar har budt på, er det helt naturligt at træde en smule på bremsen. Vi gjorde noget tilsvarende i august, inden vi ved kursfaldene i oktober gik fra undervægt i aktier til overvægt i aktier, fordi vi vurderede, at markederne var faldet mere end, hvad der kunne forklares,” siger investeringsdirektør og formand for Investeringskomiteen Leif Hasager, der oplyser, at man godt kan forvente endnu mere aktiv forvaltning fra Investeringskomiteens side i 2019:

”Vi så mere volatilitet i 2018 end i det unormalt stille 2017, og vi regner også med, at 2019 kommer til at byde på nogle udsving. Det gør det ekstra aktuelt at forholde sig aktivt til sine investeringer og skrue op og ned for risikoen alt efter, hvad der giver mening. Det er hele essensen af Investeringskomiteens arbejde, at vi på den måde sætter vores investeringskompetencer i spil og agerer disciplineret, når der er grund til det.”

Hidtil har LimiTTellus i år leveret et afkast på 12,7 procent – og det er et merafkast på 3,5 procentpoint i forhold til de 9,2 procent, som man ville have opnået med en investering i verdensaktieindekset MSCI.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>