Formuepleje helt til tops hos Morningstar

Både i januar og februar ligger Formuepleje helt øverst i Morningstars ratinganalyse over de danske investeringsforeninger. ”Vi har leveret varen kontinuerligt på afkastfronten, og førstepladsen er kommet i hus i et felt af meget stærke konkurrenter,” påpeger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Normalt er vi i Formuepleje ikke kede af selv at fortælle, at vi har markedets bedste investeringsprodukter på hylden. Men vi er endnu mere glade for, at vi nu også har det uafhængige analysebureau Morningstars ord for, at det rent faktisk er tilfældet.

Ifølge Morningstars seneste rangeringer er Formuepleje den investeringsforening i Danmark, der præsterer bedst af alle. Det gælder både i januar og februar, at Formuepleje indtager den førende position foran PFA Invest. Det er et resultat af at have leveret de bedste risikojusterede afkast i Danmark på tre, fem og ti års sigt.

Det er muligt, at vi ikke kan ligge nummer et hver gang, men vi har ligget i toppen længe, og det er vores klare ambition at være med helt fremme. Det beviser, at det ikke bare er en påstand fra vores side, når vi siger, at vi er de bedste til at bevare og øge formuer,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje og medlem af Investeringskomiteen.

Morningstar rangerer Formuepleje højest

Morningstar indsamler løbende data og rater de danske investeringsforeninger i forhold til hinanden, og Formuepleje har længe ligget blandt de øverste, men er altså nu kommet helt til tops. Og så er det værd at fremhæve, at de fonde, hvor Formuepleje leverer de bedste afkast, slet ikke er med i opgørelsen.

Resultatet viser styrken i vores aktive tilgang til investeringer og vores risikostyring. Og hvis du ser, hvem der ellers er med i Morningsstars analyse, er det et meget stærkt felt. Alle seriøse kapitalforvaltere i Danmark med mere end fem ratede fonde er med. Bemærk også, at Morningstar i sin ratinganalyse kun kigger på  investeringsforeninger. Vores fonde, hvor vi gearer moderat, er derfor slet ikke med, da de er klassificeret som kapitalforeninger. Det ærgrer mig faktisk, da det risikojusterede afkast i kapitalforeningerne som eksempelvis Safe er endnu bedre. Havde de været med, var vores forspring ned til nummer to markant større," siger Søren Astrup, der også glæder sig over, at Formueplejes investeringskoncept har stået sin prøve og leveret konkurrencedygtige afkast i det negative 2018 og her fra starten af 2019:

”Risikoen var altså relativt lavere i det nedadgående marked sidste år, og afkastet har været højere i det positive marked, vi har set i år.”

2019 viser lovende takter

For resten af året forventer Søren Astrup, at det kan udmønte sig i et temmelig positivt investeringsår.

”USA’s centralbank har tilkendegivet, at der ikke kommer flere renteforhøjelser i år. Vi har en god formodning om, at USA og Kina ender med at bilægge handelsstriden og lande en ny handelsaftale. Brexit-problematikken er skubbet lidt ud i fremtiden, og den forventede vækstafmatning i verden ser ud til at blive mindre hård end først frygtet. Derudover er der stadig mange store investorer, der venter på at komme ind i aktiemarkedet, efter at de solgte ud i 4. kvartal 2018, og det lægger en bund under den værste risiko for nye kursfald. 2019 er startet meget stærkt, og man skal nok ikke forvente, at det stiger på helt samme måde resten af året, men alt i alt ser vi 2019 som et år, der lander i den klart positive ende af spektret,” slutter Søren Astrup.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>