Formuepleje afslutter stor ejendomshandel

Formueplejes anden ejendomsfond er nu stort set fuldt investeret efter at have købt tre aarhusianske ejendomme af ejendomsinvestoren Niels Albertsen. ”Handlen omfatter tre ejendomme, heraf to med ejerlejligheder i det centrale Aarhus og en med udstykkede rækkehuse i Skødstrup-Løgten. Det er en større transaktion, men også nogle attraktive ejendomme,” oplyser ejendomsdirektør Bettina Movang.

Formuepleje Ejendomme II’s køb af tre aarhusianske ejendomme er endeligt gennemført, og Formueplejes anden ejendomsfond er dermed tæt på at være fuldt investeret.

Ejendomskøbene er en selskabshandel, hvor to af de tre ejendomme omfatter ejerlejligheder i det centrale Aarhus, og den sidste er en ejendom med udstykkede rækkehuse i Skødstrup-Løgten ved letbanen.

”Vi har været igennem en omfattende due diligence, hvor ejendommenes juridiske dokumenter, økonomiske forhold og byggetekniske tilstand har været igennem en grundig gennemgang, og investeringen er nu godkendt af Formueplejes Investeringskomité og fondens bestyrelse, og ejendommene blev overtaget med virkning pr. 1. maj 2019. Det er stort og vigtigt skridt for Formuepleje Ejendomme, der er vores nyeste forretningsområde og som vi har store forventninger til. Med de her ejendomsinvesteringer har vi siden slutningen af 2017 rejst næsten 400 millioner kroner i kundekapital og med de første ejendomsfonde opbygget en ejendomsportefølje på cirka 1,5 milliarder kroner,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Sælger af de tre ejendomme er den aarhusianske ejendomsinvestor Niels Albertsen, som Formuepleje i forvejen har et godt samarbejde med. Da han gerne ville sælge disse tre ejendomme, var det et godt match for begge parter.

”Jeg har flere store byggeprojekter undervejs og er glad for salget af disse ejendomme til Formuepleje,” udtaler Niels Albertsen, ejendomsinvestor med base i Aarhus.

En lang proces med mange fravalg

Bettina Movang, ejendomsdirektør i Formuepleje, er ikke i tvivl om, at de tre ejendomme lever op de strikse krav, der er til Formueplejes ejendomsinvesteringer:

”Vi bygger på en langsigtet investering og interessante beliggenheder med høj sikkerhed for huslejen. Det ser vi opfyldt med disse beliggenheder og ejendomme, som allerede er i fuld drift og til et lejeniveau, som ikke er for højt og med potentiale på lang sigt. Vi har set mange ejendomme undervejs og valgt meget fra, før vi slog til med købet af disse ejendomme, som vi er meget tilfredse med,” siger Bettina Movang, der forklarer, at Formuepleje har været tøvende over for investering i nye boligprojekter og derfor primært er gået efter eksisterende ejendomme i god drift.

Men det vrimler ikke med egnede ejendomme, hvor pris, finansiering, afkast, kvalitet af ejendommene og beliggenhed går op i en højere enhed.

”Der er langt mellem snapsene forstået som attraktive ejendomme, der lever op til vores konservative tilgang og kan regnes hjem. Derfor er vi nødt til at være selektive, når vi investerer. Der er stor byggeaktivitet i de store byer i Danmark. Vi har været langt i undersøgelse af flere ejendomsprojekter og med sælgers forventninger til et potentielt lejeniveau har disse oftest været for høje på de tilbudte beliggenheder, specielt i Aarhus og København,” forklarer Bettina Movang.

Formuepleje vil sætte nye standarder inden for ejendomme

Søren Astrup supplerer:

”Vores tilgang er en anden end den sædvanlige i ejendomsbranchen. Vi adskiller os ved at have resultathonorar ligesom i den traditionelle del af Formueplejes forretning, og vi har maksimal transparens, således at det afkast vi stiller i udsigt er konservativt og efter alle omkostninger. Derudover benytter vi os udelukkende af fastforrentede lån, og vi beder om pengene fra kunderne, inden vi investerer. ”

Advokatfirmaet DLA Piper har været rådgiver i ejendomshandlen, der samlet oppebærer en værdi af et trecifret millionbeløb.

Formueplejes anden ejendomsfond blev lukket for tegning i juni 2018 og rejste i alt 180 millioner kroner. Størstedelen af de penge er nu investeret, da fond 2 tidligere har investeret i to ejendomme, henholdsvis en rækkehusejendom i Skåde Bakker tæt på Aarhus og ungdomsboliger under opførelse på Nørrebro i København.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>