Den skattefri julegave til børnebørnene kan sagtens nås endnu

Fortvivl ej, selv om du ikke har nået at købe julegaverne. Løsningen ligger lige for: Giv en pengegave og udnyt, at børn ikke betaler skat af de første 36.100 kroner (2020) hvert år – det kan blive til mange penge i det lange løb.

Juleaften nærmer sig, og det er igen i år strømmet ind med julegavereklamer alle steder fra. Målgruppen er i høj grad børnene, og forklaringen er ligetil: Det virker!

Du har sikkert allerede modtaget en lang liste med ønsker fra børnebørnene, og det vil igen kunne ses, at legetøjsproducenternes markedsføringsmaskine er utroligt effektiv.

Allerede inden næste jul vil mange af gaverne imidlertid være både gemt og glemt. Desværre er holdbarheden af Pokémon-kort med tilhørende mapper, merchandise fra Frost og Tinka-nissehuer eller, hvad der nu er årets juledille, relativt kort, så hvad med at tænke lidt mere langsigtet og sikre dit eftermæle hos børnebørnene en gang for alle med en fornuftig og langsigtet investering i stedet.

Personfradraget for unge under 18 år udgør i 2019 35.300 kroner og stiger til 36.100 kroner i 2020.

Med andre ord kan barnets investeringer hvert år stige i værdi svarende til det beløb, uden at det udløser en skattebetaling for barnet. Det er en rigtig god investering sammenlignet med et stykke legetøj af midlertidig værdi, selv om det selvfølgelig også har sin berettigelse.

Et eksempel er på sin plads: Barnebarnet på 8 år får en investering i Formuepleje Safe (svarer til middel risiko) af sine bedsteforældre.

Både bedstefar og bedstemor må give 65.700 kroner som en afgiftsfri gave - så der overføres investeringsbeviser for i alt 131.400 kr.

Antager vi, at investeringen hvert femte år er steget 50 procent, er de 131.400 på 10 år blevet til 295.650 kroner, som barnebarnet kan realisere på sin 18-års fødselsdag – uden yderligere beskatning.

Hermed er der lagt en god og solid basis for de investeringer, som følger med ved studiestart, når barnebarnet flytter hjemmefra eller måske som hjælp til udvekslingsophold i forbindelse med studier. Mulighederne er mange, men helt sikkert er det, at det er et godt rygstød på voksentilværelsen, hvis man tænker sig om i tide.

I Formuepleje pakker vi ikke gaverne ind, så det kræver, at du opretter et depot i barnets eller eget pengeinstitut, hvor investeringerne kan placeres. Selv om vi altså ikke kan stå for indpakningen, hjælper vi derimod gerne med råd og vejledning, hvis du også ønsker at give en langtidsholdbar og fremtidssikret julegave i år. Med så lang en investeringshorisont er der ganske god sikkerhed for, at pengegaven om en årrække er steget i værdi og endnu mere værd end i dag.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>