Better World: En investering i en bedre verden

Den 16. oktober blev seneste skud på Formueplejes produktpalette noteret på fondsbørsen i København. Afdelingen Better World giver investorer mulighed for at investere i den grønne omstilling uden at gå på kompromis med den gode investeringscase – og ikke mindst det gode afkast.

Formuepleje Better World er et supplement til porteføljen

Bæredygtighed er blevet en megatrend, og især i Danmark er det et emne, der optager den kritiske forbruger. Vi skærer ned på kødforbruget, køber mere økologisk, stopper spild af mad, fylder lamperne med sparepærer og tager cyklen på arbejde, hvis vi kan. Det er in at tage ansvar og gøre det rigtige, og udviklingen er også slået igennem i investeringsverdenen.

”Der er et stigende krav om, at virksomhederne tager ansvar og skal leve op til nogle specifikke krav i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling. Afkast er ikke bare afkast, hverken for Formuepleje eller for vores investorer. Vi ser en klar tendens til, at flere investorer er begyndt at tænke deres portefølje igennem for at sikre, at de har den rigtige eksponering og risikospredning i deres investeringer, som samtidig skal sætte et positivt aftryk i verden,” siger Søren Astrup, der er direktør og partner i Formuepleje.

Derfor er tiden ifølge Søren Astrup kommet til, at Formuepleje får sin egen grønne investeringsfond. "Better World er en del af Formueplejes løbende forretningsudvidelse. Vi har altid gjort vores yderste for at vokse med vores kunder, og dette er det naturlige næste skridt. Ved selv at udbyde en investeringsløsning, hvor fokus er på den grønne omstilling, får vi muligheden for at sætte det nødvendige kvalitetstryk på vegne af de af vores investorer, som har et ønske om at investere bæredygtigt,” siger Søren Astrup og tilføjer:

Vi kan se, at interessen blandt vores kunder er stor, men vi ønsker ikke at sende dem i armene på udbydere, der har en tilgang til aktivklassen, som vi grundlæggende er uenige i. Langt de fleste af de tilbud, der findes på markedet i dag, investerer med udgangspunkt i en såkaldt negativ screeningsproces. Det vil sige, at de fravælger virksomheder, fordi de ikke lever op til en række etiske retningslinjer,” siger Søren Astrup.

Han forklarer, at den traditionelle tilgang ofte indebærer, at man fravælger selskaber, der for eksempel forurener meget, anvender børnearbejde, producerer våben eller lignende, i porteføljerne.

”Det er selvfølgelig vigtigt og relevant at fravælge den slags. Men det bør ikke stoppe her. Derfor vil vi gerne stille krav om, at selskaberne skal gøre en aktiv forskel i den måde, de driver forretning på. I Better World skal det grønne aftryk være positivt til stede, før et selskab kan indgå i aktieporteføljen. Det er blandt andet derfor, fonden ikke investerer i en sektor som Finans. Bankerne har jo som sådan ikke en negativ indflydelse på den bæredygtige udvikling, men de er heller ikke selvstændigt med til at trække i en positiv retning. Det er forskellen på vores tilgang til bæredygtige investeringer og den, man ellers finder i branchen," siger Søren Astrup.

Better Worlds investeringskoncept

Stadig fokus på det gode afkast

Det er dog vigtigt at understrege, at hensigten med Better World er mere end blot at hoppe med på bølgen og følge tidens hotteste trend. For selvom fonden udelukkende investerer i selskaber, som driver en positiv udvikling inden for bedre udnyttelse af verdens knappe ressourcer, tager et miljømæssigt og socialt ansvar samt tilgodeser Formueplejes ønsker om at investere i mere transparente, autentiske og sundere produkter, skal Better World frem for alt være en god investering.

"Formuepleje er et investeringshus. Vi investerer ikke bæredygtigt alene for bæredygtighedens skyld. Vi er sat i verden for at skabe attraktive afkast til vores investorer - selvfølgelig inden for en ramme, der sikrer, at afkastet skabes på et ansvarligt fundament, vi kan stå inde for. Vi skal være der for vores investorer på relevante aktivklasser og dagsordener, men kun hvis vi kan tilbyde dem et produkt i en kvalitet, der lever op til vores standard, og som vi selv vil investere i. Og det kan vi nu i forhold til bæredygtighed. Better World skal kort sagt være et bedre alternativ for vores kunder end det, de kan få ved andre udbydere,” siger Søren Astrup.

Impax udvælger bæredygtige kvalitetsaktier

En af de måder, Formuepleje sikrer, at kvaliteten er i top, er ved at have indgået et samarbejde med en af verdens førende kapitalforvaltere inden for bæredygtighed. Impax Asset Management, som har hjemsted i London, har investeret bæredygtigt i mere end 20 år, og aktieporteføljen i Better World er baseret på selskabets såkaldte Leaders Strategy.

Når Impax udvælger selskaberne til porteføljen, følger de en stringent investeringsproces. Her stilles der både krav til, at selskaberne skal bidrage aktivt til en mere bæredygtig verden, og derudover bliver de tildelt point alt efter, hvordan de agerer i de forskellige miljø-, samfunds- og ledelsesmæssige forhold.

"Ligesom i Formueplejes øvrige fonde og porteføljer er der i udvælgelsen af aktier til porteføljen i Better World fokus på aktier, der lever op til en række kvalitetskrav. Et selskab, der fejler eller er udfordret på et eller flere parametre, bliver således pålagt en straf på værdiansættelsen, og vil dermed skulle være meget undervurderet for at finde vej ind i porteføljen - samtidig med at selskabet selvfølgelig fortsat bidrager positivt til verdens bæredygtige udvikling," siger Søren Astrup og tilføjer, at det er på baggrund af denne screening og udvælgelse af de rigtige selskaber, at Formueplejes aktieteam investerer i de konkrete aktier.

Et supplement til en balanceret portefølje

Alle, der har lyst til at investere bæredygtigt, har mulighed for at investere i Better World. Søren Astrup understreger dog, at man som investor altid skal sikre sig, at man har den rigtige balance i sin portefølje – både i forhold til forventet afkast og risiko.

"Vi har sat et solidt Formuepleje-aftryk på den færdige løsning og dermed skabt et produkt, der passer godt som et ekstra tilbud i vores brede produktpalette. Better World er derfor et godt supplement til langsigtede investorer, der gerne vil gøre en forskel med deres investeringer," siger han, men tilføjer, at det som altid er en god ide at tale med en rådgiver, inden man investerer.

Har du lyst til at høre mere om Better World, er du velkommen til at kontakte en rådgiver på 87 46 49 00. Du kan også læse mere om Better World her.

Note: Denne artikel udgør ikke en anbefaling til køb eller salg af noget værdipapir. Formuepleje anbefaler, at investorer altid søger vejledning forud for enhver investering.

Artiklen er bragt i Magasinet FORMUE 01//2019. Download artiklen som PDF her.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>