Toprating til Formueplejes emerging markets-fond

Formueplejes emerging markets-fond Absalon EM Corporate Debt er for første gang blevet ratet hos Morningstar – og det er med topkarakteren fem stjerner. Absalon Global High Yield har ligeledes fået det maksimale antal stjerner.

Tre år efter at Formueplejes emerging markets-fond Absalon EM Corporate Debt blev etableret, har fonden nu fået sine første Morningstar-stjerner – og det er en rating fra øverste hylde i og med, at det er blevet til de maksimale fem stjerner.

”Det betyder, at vi har fem stjerner i både Absalon Global High Yield og Absalon EM Corporate Debt på baggrund af de gode resultater, der er skabt. Det er utroligt flot og i den grad en blåstempling af vores arbejde, som vi kan bruge aktivt over for investorerne,” siger Toke Katborg Hjortshøj, senior porteføljemanager i Absalon Capital om fondene, der begge har base i Luxembourg og er målrettet institutionelle investorer.

Han fremhæver samtidig, at det ikke er første gang, at virksomhedsobligationsteamet præsterer på den måde, så der er ikke blot tale om tilfældighedernes spil.

”Det er anden gang, at vores team gør det inden for EM-virksomhedsobligationer. Vi er meget stolte over, at vi kan gentage den succes og gøre det en gang mere,” siger Toke Katborg Hjortshøj med henvisning til, at de i 2010 etablerede en tilsvarende fond i Sparinvest, som fik fem stjerner tre år senere, og nu formår man altså at gøre det samme med Absalon EM Corporate Debt.

Aktiv forvaltning giver muligheder

Ifølge Toke Katborg Hjortshøj er den aktive bottom-up forvaltning, der ligger bag kreditteamets investeringer, forklaringen på, at man høster toprating fra Morningstar og formår at distancere konkurrenterne.

”Vi er i stand til at foretage en meget aktiv forvaltning og har eksempelvis mulighed for at gå uden for benchmark. Mange af vores peers er ofte bundet op på at skulle være sektor-, lande- og regionsneutrale, men det er vi ikke. I stedet udvælger vi obligationer med både afkastpotentialet og risikoen for øje. Heri indgår et syn på valuta- og landerisiko, så vi kan fire på eksponeringen der, hvor det er mest usikkert,” forklarer Toke Katborg Hjortshøj om den måde, man udvælger investeringerne i virksomhedsobligationer.

Mulighed for at gå imod strømmen

Når et emerging markets-land oplever stigende politisk eller økonomisk ustabilitet ser vi ofte, at investorerne sælger ud af selv åbenlyst gode investeringer. I perioder med stigende salgspres udnytter vi den øgede risikoaversion til nøje at udvælge de virksomheder, som står til at klare sig igennem svære perioder.

”Det gør en stor forskel, at vi kan over- eller undervægte EM-lande, fordi der ofte er tale om brogede markeder. Men når man som vi kan til- eller fravælge enkeltlande og -sektorer, kan vi gøre en forskel. Det giver ingen mening at hoppe ud foran et buldrende godstog, når man lige så godt kan løbe ved siden af og samle lidt guld op,” siger Toke Katborg Hjortshøj, der som eksempel på det nævner, hvordan kreditteamet i 2015/2016 investerede i brasilianske virksomheder, der ellers på det tidspunkt var en hadet investeringscase.

”Der valgte vi gradvist at øge eksponeringen i de stærkeste brasilianske selskaber, da alle andre løb skrigende bort. Det gjorde vi ud fra devisen om, at kunne selskaberne tjene penge selv i den kritiske situation, som Brasilien befandt sig i der, var det et godt selskab. Og vi gik især efter eksportrelaterede selskaber, fordi den brasilianske real var hårdt presset,” forklarer Toke Katborg Hjortshøj.

Undervægt i Kina

På samme måde fremhæver han – godt nok med modsat fortegn - et andet aktuelt eksempel: Hvor mange konkurrenter er eksponeret i Kina, har Formueplejes kreditteam valgt anderledes og undervægtet Kina: 

”Konkurrenternes fokus på ikke at have for store afvigelser på landeeksponeringen betyder, at man ofte vil se en stor vægt til Kina og Hong Kong. Vi finder, at man ikke bliver ordentligt betalt for risikoen. Kina står overfor en stor opgave med at få ryddet op blandt de statsejede selskaber – der uundgåeligt også vil få implikationer for de statsejede banker.”

Investering i Emerging Markets

Som investor er der gode muligheder for at sprede sin portefølje med investeringer i Emerging Markets virksomhedsobligationer. Er du interesseret i virksomhedsobligationer, og vil du høre mere om, hvorvidt det vil være optimalt i forhold til din portefølje og risikoprofil, kan du blive kontaktet af en formuerådgiver, der kan hjælpe dig videre.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>