Solide præstationer sikrer investorer et godt afkast og topkarakter hos Morningstar

Flere års gode afkast sikrer nu, at LimiTTellus, Formueplejes globale aktieportefølje med mere end 12 milliarder kroner i formue, har fem stjerner i Morningstars rating. Dermed har mere end halvdelen af Formueplejes ratede investeringsløsninger nu de maksimale fem stjerner.

LimiTTellus, der er Formueplejes store globale aktieportefølje med en formue på mere end 12 milliarder kroner, kan efter flere års gode præstationer nu smykke sig med fem Morningstar-stjerner, der er det maksimale antal, der kan opnås.

I år har LimiTTellus givet et afkast lige i underkanten af 7 procent, og målt på tre års sigte er afkastet 24,6 procent. Det placerer LimiTTellus solidt blandt de øverste 10 procent i Morningstar-kategorien Globale Aktier Large Cap Blend. Det globale aktieindeks MSCI World har i samme perioder givet et afkast på knap 4 procent (år-til-dato) og 21,7 procent (3 år).

”Den aktive investeringstilgang i LimiTTellus bærer frugt. Den har klaret sig rigtig godt i år, men også på lidt længere sigt, så det er meget tilfredsstillende, at den nu har fem stjerner. Det er jo et udtryk for, at LimiTTellus har klaret sig ekstraordinært godt over de seneste tre år,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje og medlem af investeringskomiteen.

”Vores globale aktieteam har valgt de rigtige aktier, hvor det blandt andet er vores fokus på sundhedsforsikringsvirksomheden Anthem og it-virksomheden Microsoft, der har sikret et merafkast i år. Dertil har vi været aktive i at sænke og øge aktieeksponeringen, når vi har vurderet det nødvendigt. Det har bidraget væsentligt til det gode afkast,” forklarer Søren Astrup.

Investeringskomiteen lægger taktikken

Et eksempel på investeringskomitéens arbejde var i 2016, hvor aktieeksponeringen blev sat 10 procentpoint ned to gange i april og juli – dels forud for brexit-valget i Storbritannien og dels forud for det amerikanske præsidentvalg i november. Efter præsidentvalget blev aktieeksponeringen igen øget. Samme opskrift har investeringskomiteen brugt i år.

”Tidligere på året reducerede vi aktieeksponeringen med 15 procentpoint fra det maksimale, da vi vurderede, at prissætningen på aktier var kommet lige lovlig højt op, og at tiden frem til midtvejsvalget i USA kunne blive turbulent. Da vi fik ret i det, og kurserne faldt i oktober, benyttede vi to gange den anledning til igen at øge aktieeksponeringen i LimiTTellus, så vi nu ligger med den maksimale aktieeksponering . Lige nu er vi derfor meget optagede af faresignaler og risici, som betyder, at vi igen vil reducere risikoen. Vi er aktive investorer, og vi vil ikke som flere andre i branchen blot være passive iagttagere af, hvordan markedet bevæger sig, og så overlade det til kunderne selv at forholde sig til risikoen på markederne,” forklarer Søren Astrup.

13 ud af Formueplejes 20 investeringsløsninger er ratet hos Morningstar og med LimiTTellus har syv af de 13 nu de maksimale fem stjerner. LimiTTellus består af 50-80 globale høj kvalitetsaktier – for tiden er det 60 selskaber. De fem største poster ligger i selskaber som Anthem, Microsoft, Alphabet (Google), Starbucks og Wells Fargo, der til sammen tegner sig for cirka 21 procent af LimiTTellus’ investeringer. I top 10 finder man også et enkelt dansk islæt, nemlig Jyske Bank.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>