Formueplejes risikostyring viser sit værd under kursfald

Store kursfald i aktiemarkedet skaber altid en vis nervøsitet, men risikostyringen i Formuepleje viser sit værd under en aktienedtur, som den vi har set de seneste dage.

Kursfald kan altid ske fra tid til anden, når man investerer, men man kan arbejde med sin risiko, så den bliver formindsket, når markederne peger i den gale retning. Formuepleje er et godt eksempel på, hvordan man er lykkedes med sin risikostyring. Det gælder for eksempel for Penta, der er Formueplejes investeringsløsning med høj risiko eller risikomæssigt svarende til en investering i en 100 procent veldiversificeret global aktieportefølje.

”Når der bliver solgt ud i aktierne verden over, kan vi se, at risikostyringen i Penta og Formueplejes øvrige fonde virker. Penta har således klaret sig bedre end verdensaktieindekset MSCI både målt år-til-dato og et år tilbage. Det giver en vis modstandsdygtighed, når aktiemarkedet havde en korrektion som i februar, og igen i marts, da de indledende skridt til handelskrigen blev taget – og så ser vi det igen nu her, at Penta er mere formuebevarende end verdensaktieindekset,” siger direktør og partner Søren Astrup.

Den optimale porteføljesammensætning

Helt undgå kursdyk kan ingen, når turbulensen rammer de finansielle markeder. 

"Kursfaldene påvirker uundgåeligt afkastet i Penta, men henover korrektioner har vi historisk set, at Penta kommer stærkere ud end verdensaktieindekset, og når det kører opad, trækker Penta fra på grund af den måde, som Penta er sammensat. Årsagen til den bedre afkast-risiko-profil er, at vi har en bedre balance fra investeringssammensætningen i Penta, sammenholdt med verdensaktie­indekset,” siger Søren Astrup og uddyber den målrettede indsats bag risikostyringen:

”Vores aktier er udvalgt efter et kvalitetskriterium, der indebærer, at vores aktieportefølje er mere formuebevar­ende end verdensaktieindekset. Vi har også en mindre allokering til en markeds­neutral strategi, der med stor sikkerhed leverer et positivt afkast. Endelig har vi langt flere obligationer i porteføljen, så når det går rigtig galt i aktier, får vi rentefald, og så tjener vi ekstra på vores obligationer.”

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>