Formuepleje takker for et godt år med positive afkast

Der er god grund til at glæde sig over resultater og afkast i det nu afsluttede 2017. De gode resultater bringer tro og håb på mere af samme slags i 2018, siger direktør og partner Søren Astrup i denne nytårshilsen til kunderne.

Klokken har rindet ud for 2017, og for Formuepleje og vores investorer betyder det afslutningen på et år, der klart er faldet ud til den positive side.

Vi tog allerede lidt forskud på glæderne i vores julehilsen, da vi skrev om de gode afkast, som 2017 bød på. Nu foreligger tallene helt frem til årets udgang, og de bekræfter, hvad vi skrev: 2017 blev et tilfredsstillende år.

”2017 begyndte forrygende godt, og så kom der noget stilstand i sensommeren, mens slutningen af året betød, at det i 4. kvartal endte cirka lige så godt, som det begyndte. Alt i alt er vi i Formuepleje meget tilfredse med, hvordan 2017 er forløbet, og vi mener, at vores investorer har god grund til at dele den tilfredshed,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

”Vi er glade for, hvordan året er forløbet og har leveret gode afkast i vores foreninger. I særlig grad gælder det vores kapitalforeninger, hvor vores unikke investeringsmodel for alvor slår igennem. Det er både absolut og relativt, at vores investeringsløsninger har vist deres værd,” siger Søren Astrup og nævner Penta, der risikomæssigt kan sammenlignes med globale aktier som et godt eksempel.

Her har der i år været et afkast på over 15 procent, mens Safe, der opererer med middelrisiko, ligger over 10 procent, mens Optimum, der har den mindste risiko overhovedet og et gennemsnitligt afkastmål på 3 procent pro anno, faktisk leverede hele 5,4 procent i afkast i 2017.

Og på trods af det gældende lavrentemiljø, er der også skabt gode resultater i obligationer. Formuepleje Fokus har således skabt et afkast på næsten 7 procent.

Absalon Invest Global High Yield, der investerer i virksomhedsobligationer, leverer ligeledes et imponerende afkast på næsten 11 procent – og i både Danmark og Tyskland er Absalon Invest Global High Yield suverænt nummer et i sin aktivklasse – i øvrigt for andet år i træk.

Det gør, at Søren Astrup ser god grund til, at Formuepleje og investorerne sammen kan bevæge sig ind i 2018 udstyret med en pæn portion optimisme.

”Vi kan allerede se, at 2018 er kommet godt fra start, så vi forventer da, at det bliver et godt år, hvor afkastene fortsætter den positive udvikling. Der er optimisme og gang i et globalt opsving, så vi tror, at aktiemarkederne vil stige igen i år,” siger Søren Astrup, som dog advarer imod at tro, at der ikke kan komme krusninger:

”Den største bekymring lige er måske, at det ser for godt ud. Der er grund til at bevare optimismen, men erfaringerne viser, at der kommer nogle større kursfald eller korrektioner indimellem. Men når investeringsklimaet er så godt som nu, er det vores vurdering, at det relativt hurtigt vil blive genvundet. Vi skal med vores risikoberedskab så formå at navigere i det marked, uanset hvilken retning det bevæger sig i. Men pilen peger altså mest op.”

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>