Fem nye stjerner til Formuepleje-fond

Formueplejes virksomhedsobligationsfond Absalon EM Virksomhedsobligationer er det seneste skud på stammen af fonde i Formuepleje-regi, der på baggrund af sine resultater er blevet udstyret med fem stjerner fra Morningstar.

Formueplejes emerging markets-fond Absalon EM Virksomhedsobligationer er tre år efter sin tilblivelse for første gang blevet ratet hos Morningstar. Og det er med topkarakteren fem stjerner i første hug. Noget der naturligvis falder i god jord hos Toke Katborg Hjortshøj, senior porteføljemanager i Absalon Capital:

”Fem stjerner hos Morningstar er en blåstempling af det arbejde, vi laver. Fordi det uddeles på baggrund af tre års resultater, er det også et langsigtet arbejde, der ligger bag.”

Absalon EM Virksomhedsobligationer er baseret i Danmark og målrettet private investorer i modsætning til Absalon EM Corporate Debt, der er baseret i Luxembourg og målrettet institutionelle investorer - og i øvrigt fik fem Morningstar-stjerner i begyndelsen af april.

”De to fonde er et spejlbillede af hinanden og på den måde er det ingen overraskelse, at den danske fond nu også får fem stjerner, men derfor er det stadig en god begivenhed og noget, der giver vores private investorer et ekstra fingerpeg om, at det produkt vi tilbyder, er helt i top inden for sin aktivklasse,” siger Toke Katborg Hjortshøj, der forklarer topratingen med, at Formueplejes kreditteam i Absalon Capital har mulighed for at føre en meget aktiv forvaltning.

Et resultat af aktiv forvaltning

”Vi har i modsætning til mange konkurrenter mulighed for at gå uden for benchmark og behøver ikke at være sektor-, lande- og regionsneutrale. Vi udvælger obligationer med både afkastpotentiale og risiko for øje. På den måde kan vi mindske eksponeringen der, hvor vi ser størst risici og øge den, hvor vi ser mindre risici. Samtidig med, at vi også har muligheden for at gå imod strømmen og tilvælge virksomheder, der klarer sig godt i et vanskeligt marked,” forklarer Toke Katborg Hjortshøj.

Hidtil i 2018 har investeringer i virksomhedsobligationer over en bred kam medført negative afkast, og det er ikke noget, der huer Toke Katborg Hjortshøj. Omvendt skal man ikke gå i spagat over en kortere periode, hvor pilene peger i den gale retning.

”Så må man holde hovedet koldt og have fokus på bolden. Når markedet flytter sig meget, opstår der også nye interessante investeringsmuligheder. Markedskorrektionen har ikke været drevet af virksomhedernes behov for at øge gælden – tværtimod ser vi solide selskabers fortsatte ønske om at holde foden let på speederen for i stedet at fokusere på at nedbringe gælden. Der er derfor ikke noget, der peger i retning af, at vi kommer til at se et hav af konkurser. Derfor er der god grund til fortsat at være eksponeret i det her marked,” forklarer Toke Katborg Hjortshøj.

Investering i Emerging Markets

Som investor er der gode muligheder for at sprede sin portefølje med investeringer i Emerging Markets virksomhedsobligationer. Er du interesseret i virksomhedsobligationer, og vil du høre mere om, hvorvidt det vil være optimalt i forhold til din portefølje og risikoprofil, kan du blive kontaktet af en formuerådgiver, der kan hjælpe dig videre. Du kan også bestille en intropakke eller tilmelde dig et intromøde, hvor du kan læse eller høre mere om mulighederne i Formueplejes investeringsløsninger.

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>