LimiTTellus øger aktieeksponeringen til 115 procent

Formuepleje LimiTTellus har øget eksponeringen overfor forskellige dele af det globale aktiemarked til i alt 115 procent.

Formuepleje LimiTTellus  fik den 1. oktober 2017 mulighed for at variere sin aktieeksponering inden for et spænd på 80 til 130 procent i takt med investeringskomitéens forventninger til aktiemarkedernes udvikling.

Som et led i udmøntningen af denne nye strategi har investeringskomitéen gennemført en forøgelse af aktieeksponering fra cirka 100 procent til 115 procent.

Baggrund er, at aktieeksponeringen i de blandede gearede fonde, Pareto, Safe, Epikur og Penta siden november sidste år har haft en tilsvarende højere eksponering over for aktier, hvorfor forøgelsen af aktieeksponeringen i LimiTTellus sker for at skabe ensartethed på tværs af de forskellige fonde. Formuepleje forventer et positivt miljø for aktier den kommende tid.

Fordeling af eksponeringer

Aktieeksponeringen i LimiTTellus er fordelt således, at der er 88 procents eksponering via individuelle globale aktier, 1,8 procent eksponering over for Emerging Markets-aktier gennem formueplejes egen Emerging Markets fond. Yderligere er cirka 25 procentpoint af eksponeringen fordelt på futures mod globale Emerging Markets aktier (2,8%), på det brede europæiske indeks, Stoxx Europe 600 (9,4%), og det amerikanske indeks, Russell 2000, der udgøres af små og mellemstore virksomheder (12,6%). Aktierne i Russell 2000 forventes at kunne drage fordel af en kommende amerikanske skattelettelse.

Kontakt din rådgiver, hvis du har yderligere spørgsmål.