Kvinde, tag hånd om din økonomi!

Usikkerhed og frygt for at gøre noget forkert gør, at især mange kvinder undlader at sætte sig ind i, hvordan de investerer og får mest muligt ud af deres opsparing. Men ved netop at holde sig tilbage gør kvinderne ifølge Formueplejes kundechef Helle Snedker sig selv en kæmpe økonomisk bjørnetjeneste.

Kvinder bør tage hånd om deres økonomi og sætte sig ind i mulighederne for at skabe afkast på deres penge gennem investering. Her kigger vi nærmere på, hvordan kvinder kan tilrettelægge deres investeringer.

Kvinder har typisk en plan med deres investeringer. De tænker holistisk, køber mere langsigtet og beholder ofte deres investeringer i længere tid end mænd. En amerikansk undersøgelse viser desuden, at når kvinder faktisk vælger at investere, outperformer de mænd med 0,4 procentpoint.

Det er dog de færreste, der er gode nok til at udnytte det talent, for når det handler om rent faktisk at få opsparingen til at yngle, halter kvinderne efter deres mandlige modstykker. Og det ærgrer Formueplejes kundechef Helle Snedker:

”Kvinderne bliver nødt til at komme mere på banen. Vi står midt i en meget positiv udvikling, hvor kvinder udgør en større og større andel af de studerende på højere læreanstalter og får bedre og mere vellønnede jobs. Kombinerer man det med, at kvinder tilmed også lever længere end deres mænd, skal de simpelthen begynde at forholde sig til deres økonomi, så de også i fremtiden får mindst lige så meget ud af deres penge som deres mænd,” siger hun.

Når man dertil lægger en høj skilsmisserate, kan det ifølge Helle Snedker ikke nytte, at kvinder lægger ansvaret for økonomien og pensionsopsparing fra sig. De skal selv kunne, men mange spænder ubevidst ben for sig selv ved ikke at sætte sig ind i mulighederne.

”Rigtig mange kvinder hører til i den gruppe af investorer, som er meget forsigtige og ydmyge i forhold til deres økonomi. Det er synd, at frygten for at gøre noget forkert holder så mange tilbage, for det er netop passiviteten, der skader ens økonomi mest i det lange løb, fordi man snyder sig selv for muligheden for afkast,” siger hun.

Hun forklarer, at det ofte er usikkerhed, der holder den forsigtige investor tilbage:

”Mange ved simpelthen ikke, hvor de skal starte, og ofte har de heller ikke tid eller lyst til konstant at holde øje med en aktieportefølje og hele tiden forholde sig til, om det mon nu er tid til at købe eller sælge,” siger Helle Snedker.

Det handler om ro i maven

Investering behøver dog hverken at være svært eller særlig kompliceret, for ifølge Helle Snedker findes der i dag så mange muligheder for at finde en løsning, man føler sig tryg ved, at det bare handler om at komme i gang – uanset hvor meget, man ønsker at være involveret.

”Det vigtigste er bare, at man kommer ud af busken og finder ud af, hvad man har det bedst med. Jeg møder dagligt nye investorer, som helst selv vil have fingrene nede i deres investeringer hele tiden, men jeg møder mindst lige så mange, som bare gerne vil tage hånd om deres økonomi, og som foretrækker at overlade ansvaret til nogle professionelle,” siger Helle Snedker.

Den mulighed har man for eksempel, hvis man vælger at investere via en investeringsforening.

”Der er rigtig mange fordele ved investeringsforeninger i forhold til både afkastpotentiale og risikospredning, men derudover er investeringsforeninger og en god måde at overlade ansvaret for at sammensætte den rigtige portefølje til en masse dygtige mennesker, der ikke arbejder for andet end at give dig det højeste afkast til den lavest mulige risiko,” siger Helle Snedker.

Hun tilføjer, at netop Formueplejes store blandede fonde (Formuepleje Optimum, Pareto, Safe, Epikur og Penta) med forskellige risikoprofiler er særligt velegnet til nye investorer, fordi der investeres i en totalløsning med en kontrolleret risiko, optimeret afkast og en direkte sammenhæng mellem afkast og omkostninger.

I bund og grund er det vigtigste ifølge kundechefen dog, at man som ny investor tænker langsigtet og finder en investering, man er tryg ved.

”Nye investorer – og især de kvindelige – er ofte meget skeptiske. De vil hverken have ’smart i en fart’ eller løfter om guld og grønne skove, men hellere nogen, der ved, hvordan man sætter de rigtige byggeklodser sammen. Og det er et rigtig godt udgangspunkt,” siger Helle Snedker og tilføjer, at man aldrig skal investere i noget, man ikke forstår.

Kom godt i gang

Har du spørgsmål i forbindelse med investering eller om, hvordan du bedst tager hånd om din økonomi, er du altid velkommen til at kontakte en af Formueplejes rådgivere i Aarhus eller Hellerup. Rådgiverne har lang erfaring med at rådgive indenfor at sammensætte den bedste investering ud fra den enkeltes ønsker, hjælpe med pensionsplanlægning samt skabe overblik over, hvordan investorer også kan skabe et økonomisk solidt fundament for deres børn gennem børneopsparing.

Du kan også bestille en gratis intropakke eller sammen med andre nysgerrige deltage i et uforpligtende intromøde, hvor du kan få mere information om Formueplejes produkter og de afkast, vi gennem tiden har skabt til vores investorer.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>