Investeringer via selskab kræver nu en LEI-kode

Nye EU-regler betyder, at alle selskaber med et værdipapirdepot skal have en LEI-kode inden 3. januar 2018.

Når en virksomhed investerer i værdipapirer indberetter det pengeinstitut, der fører værdipapirdepotet, en lang række informationer til myndighederne. Nye EU-regler betyder nu, at alle selskaber, der har et værdipapirdepot, skal have en såkaldt LEI-kode. Det er et krav for, at pengeinstituttet fortsat kan foretage de lovpligtige indberetninger til de danske og europæiske myndigheder.

Den 20-cifrede kode, der kan sammenlignes med det danske CVR.nr., skal registreres i de pengeinstitutter, hvor selskabet har sine værdipapirdepoter. Og det skal ske inden den 3. januar 2018 – i modsat fald kan pengeinstituttet ikke handle værdipapirer for selskabet. Da det tager nogen tid at få koden, anbefaler Formuepleje, at selskabet snarest muligt afleverer en ansøgning.

LEI-koden kan anskaffes gennem en lang række private udbydere, hvor det på www.gleif.org er muligt at få en oversigt og selv vælge, hvilken udbyder selskabet måtte ønske at købe koden hos. Koden kan også købes via den danske webtjeneste, NordLEI. Koden skal fornyes én gang om året og koster cirka 1.000 kroner. Læs mere om LEI-koder på Finanstilsynets websted: https://finanstilsynet.dk/da/Ansoeg-og-Indberet/LEI-kode.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din rådgiver.