Formueplejes fonde ligger helt i top

Målt over både det seneste år og siden årsskiftet ligger Formueplejes to fonde med virksomhedsobligationer på hver deres ubestridte førstepladser blandt konkurrerende fonde.

Formueplejes kreditteam har succes med sin aktive forvaltning af virksomhedsobligationer. De to fonde, Absalon Invest Global High Yield og Absalon Invest EM Virksomhedsobligationer ligger i deres kategorier på hver deres førsteplads ud af henholdsvis 15 og tre konkurrerende fonde, når afkastet måles over både det seneste år og siden årsskiftet.

Absalon Invest Global High Yield har over det seneste år leveret et afkast på 20,6 procent og 4,6 procent siden årsskiftet. Det er adskillige procentpoint mere end andre fonde længere nede på Morningstars ratinglister. Absalon Invest EM Virksomhedsobligationer har præsteret et afkast på 16,1 procent og 4,0 procent siden årsskiftet.

Fokus på kreditkvalitet
Begge fonde investerer i obligationer udstedt af virksomheder efter en nøje udvælgelsesproces, hvor der især fokuseres på god kreditkvalitet i forhold til det forventede afkast.

”Vi er meget omhyggelige med at undgå obligationer, hvor risikoen for konkurs er høj. Faktisk har vi i stedet gået efter obligationer med højere kreditkvalitet end andre forvaltere af samme typer porteføljer for netop at opnå et stabilt og attraktivt forventet afkast,” siger chefporteføljemanager Klaus Blaabjerg.

Køber langtløbende obligationer
Begge fonde anvender en særlig strategi, hvor der investeres i obligationer med meget lang løbetid og dermed høj effektiv rente, men hvor renterisikoen reduceres ved at bruge finansielle instrumenter. Det giver samlet porteføljer, der er kendetegnet ved høj effektiv rente, uden at der gås på kompromis med hverken kreditkvalitet eller renterisiko. Valutakursrisikoen over for dollar og pund afdækkes konsekvent.

Rentestigninger ikke et problem
Dagsordene på rentemarkederne er i år præget af klare forventninger om, at Den Amerikanske Centralbank sætter renten op mindst to gange mere i 2017. Rentestigninger et normalt negativt for obligationer, men High Yield-obligationer er kendetegnet ved, at deres kurs i langt højere grad følger aktiemarkedet, end det følger rentemarkederne. Og Formueplejes forventninger til aktiemarkeder er positive for 2017.

”Dermed vil Globale High Yield-virksomhedsobligationer med relativ lavere kreditrating sagtens kunne præstere gode afkast i moderate rentestigningsscenarier. Vi forventer et samlet afkast på cirka 10 procent for den type virksomhedsobligationer for hele 2017,” vurderer Klaus Blaabjerg.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>