Finansmarkerne reagerer minimalt på valget af Macron

De europæiske aktiemarkeder reagerer mandag formiddag svagt negativt, efter at Emmanuel Macron vandt en overbevisende sejr over Marine Le Pen ved søndagens anden runde af det franske præsidentvalg.

De europæiske finansmarkeder reagerer svagt negativt efter den overbevisende sejr på 66 procent af stemmerne til Macron mod 34 procent til Le Pen ved det franske præsidentvalg i søndags. De europæiske aktiemarkeder anerkender, at en politisk usikkerhed er væk, og at store og svære opgaver venter forude for den nyvalgte præsident.

Stor opgave venter

”Valget af Macron var det hovedscenarie, Formueplejes investeringskomité havde forventet. Men valget til det franske parlament i midten af juni er afgørende for, om Macron kan føre bare nogle af de mange reformplaner ud i livet. Han skal føre valgkamp den kommende halvanden måned med et ungt og uprøvet parti. Og efter valget skal han skal efter al sandsynlighed samarbejde med flere af de gamle partier i det nyvalgte parlament. Det bliver en kompliceret opgave,” siger direktør Søren Astrup, medlem af investeringskomitéen.

Godt aktiepotentiale er tilstede

Europæiske aktier har gode muligheder for at stige på længere sigt, hvis den franske økonomi bliver reformeret og dermed bliver mere konkurrencedygtig. Det er en udvikling for Europa, der kan blive accelereret, hvis også det kommende italienske parlamentsvalg, der senest skal holdes i første kvartal 2018, går i retning af reformer og et fortsat stærkt tilhørsforhold til EU og euroen.

”For første gang siden finanskrisen oplever vi et synkront opsving i verden, og med et stærkere og reformeret EU kan denne positive udvikling forsætte nogle år. Vi ser i Europa, at indtjeningen stiger, og at den lave rente fortsat kan virke stimulerende et pænt stykke ind i 2018 og formodentlig længere,” siger Søren Astrup.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>