Det franske præsidentvalg løftede finansmarkederne

Der var god stemning på de finansielle markeder mandag efter første runde af det franske præsidentvalg, hvor Emmanuel Macron fik flest stemmer og nu står til at vinde præsidentvalgets anden runde den 7. maj.

Formueplejes porteføljer blev generelt positivt påvirket, idet aktierne steg, mens obligationskurserne faldt en smule. De europæiske bankaktier steg op imod 10 procent, hvilket især gav et løft til porteføljerne med virksomhedsobligationer.

Udfaldet af præsidentvalgets første runde forløb stort set som forventet af Formueplejes investeringskomité, der vurderer, at Emmanuel Macrons positive indstilling til EU og vilje til at reformere, alt andet lige vil være positivt for EU’s politiske stabilitet og den økonomiske udvikling i Europa.

Fokus på parlamentsvalget

Investeringskomitéens aktuelle hovedscenarie er, at Emmanuel Macron bliver valgt til ny præsident for Frankrig den 7. maj. Derefter vil fokus i fransk politik rette sig mod det franske parlamentsvalg i midten af juni, hvor der spås stor fremgang til det højrenationale parti, Front Nationale, og Macrons nye bevægelse/parti.

”Det bliver vigtigt for EU og for den fortsat positive fremgang for europæisk økonomi, at Emmanuel Macron som forventet ny præsident kan samarbejde med det nyvalgte parlament og skabe de nødvendige reformer i Frankrig. Samtidig er det positivt, at den stærke tysk-franske-akse i EU-politikken bevares,” siger direktør Søren Astrup, medlem af investeringskomitéen.

Sejr til Le Pen er et risikoscenarie

Såfremt Formueplejes hovedscenarie ikke materialiserer sig, er det omvendt ikke verdens undergang. Det vil skabe uro på markederne på den korte bane og bringe Frankrig og især de europæiske finansmarkeder og euroen på midlertidig usikker grund.

”Det er et risikoscenarie, vi tager højde for, og vores fokus er, at det ikke må eller kan afspore vores muligheder for at levere et godt langsigtet afkast i porteføljerne,” siger Søren Astrup.    

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>