Britisk valg – brexit forhandlinger bliver sværere

Valget til det britiske parlament gav ikke absolut flertal til hverken det konservative parti eller Labour. Dødvandet i parlamentet kan gøre forhandlingerne om brexit mere komplicerede.

Premierminister Theresa May fik ikke den valgsejr, som hun regnede med, da hun i utide udskrev valget til det britiske parlament i slutningen af april. Hensigten med valget var at styrke mandatet forud for de svære brexit-forhandlinger med EU. Det lykkedes ikke. Alt tyder dog på, at hun danner en mindretalsregering - muligvis med støtte fra mindre partier/grupper i parlamentet.

Nyt parlamentsvalg er en mulighed

Politisk betyder det, at regeringen står svagt forud for de meget omfattende og komplicerede forhandlinger med EU om brexit. Opnåede forhandlingsresultater skal godkendes af parlamentet, og over de næste år skal der gennemføres en lang række lovændringer for at imødekomme konsekvenserne af brexit. Den proces er nu blevet endnu mere usikker og kompliceret, idet Labour og flere af de mindre partier i parlamentet ikke ønsker brexit, hvorfor et blødere brexit nu virker mere sandsynligt.

”Forhandlingerne om brexit blev om muligt endnu en tak mere komplicerede, og det åbne spørgsmål lige nu er, om det overhovedet vil lykkes at få de opnåede forhandlingsresultater gennem det britiske parlament uden store sværdslag. Viser det sig umuligt, kan et nyt parlamentsvalg være nødvendigt,” siger direktør Søren Astrup, medlem af Formueplejes investeringskomité.

Positive reaktioner fra finansmarkederne

Formueplejes blandede porteføljer er alt i alt positivt påvirket her til formiddag, fredag den 9. juni. Det britiske pund er faldet et par procent, mens de britiske og europæiske aktier stiger. Dollaren er styrket en smule over for euro.

Formueplejes blandede porteføljer er undervægtede i britiske aktier med en samlet position på 3,2 procent. Yderligere har Formuepleje afdækket risikoen for et faldende pund, hvorfor denne afdækning bidrager til et positivt afkast.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>