Svage jobtal understøtter aktier og udskyder amerikansk rentestigning

Den netop offentliggjorte amerikanske jobrapport skuffede i forhold til forventningerne, men set i et historisk perspektiv ligger jobskabelsen dog stadig på et fornuftigt niveau, og aktier har reageret positivt.

Den amerikanske jobrapport for august var svagere end forventet, idet der kun blev skabt 151.000 nye job uden for landbruget mod de forventede 180.000 – et antal, der er langt under jobtallet for juli på 275.000.

Arbejdsløsheden ligger uændret på 4,9 procent, og lønstigningstakten er behersket og under forventningerne, hvilket mindsker sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank vil hæve renten denne måned.

”Overordnet set er det en skuffende arbejdsmarkedsrapport, vi har set i dag. Ud over det lave antal nye job ser det ud til, at amerikanerne arbejder mindre, og løninflationen er også lavere, end man havde ventet,” siger Formueplejes aktiestrateg Otto Friedrichsen.

Godt nyt for aktier

Nyheden om det svagere end forventede jobtal fik umiddelbart dollaren og renterne til at falde – en udvikling som dog hurtigt rettede sig igen – mens aktierne i USA og Europa tog godt imod rapporten:

”Selvom mange havde regnet med, at tallet ville være højere, ligger det historisk set på et fornuftigt niveau, som relativt understøtter det positive syn på amerikansk økonomi. Derudover er rentestigningen i september nu ganske effektivt blevet annulleret, og det er kombinationen af de faktorer, der har fået aktierne til at stige,” forklarer Otto Friedrichsen.

Næste fikspunkt for de finansielle markeder er mødet i Den Europæiske Centralbank torsdag den 8. september og den japanske centralbanks møde senere på måneden.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>