Svær start på 2016

Svage nøgletal fra den kinesiske fremstillingsindustri betød, at de kinesiske aktier indledte året med et fald på cirka 7 procent. Den negative udvikling har på årets første handelsdag trukket de øvrige aktiemarkeder med ned.

Den netop offentliggjorte PMI-indikator for den kinesiske fremstillingsindustri var for femte måned i træk under 50. Det var forventet, at indikatoren ville være svag, men det faktiske tal var lavere end forventet, hvilket skabte fornyet bekymring for, at udfordringerne for den kinesiske fremstillingsindustri fortsætter i 2016.

Udover den skuffende makroudvikling kan forventninger om ophævelse af salgsforbuddet for betydelige aktionærer også have været medvirkende til en eskalering af den negative markedsstemning. Reaktionerne i de kinesiske A-aktier har efterfølgende været markante med aktiekursfald på op imod 7 procent, før markedet blev lukket. Samtidig er den kinesiske valuta blevet svækket yderligere over for amerikanske dollar. Som en konsekvens er de europæiske aktiemarkeder i løbet af mandag formiddag faldet.

Reaktionerne virker overgjorte

Formuepleje mener, at markedsreaktionerne er overreaktioner, idet den kinesiske vækstopbremsning har været længe undervejs og primært relaterer sig til fremstillingssektoren. Servicesektoren viser fortsat positive takter og understøttes af den strukturelle ændring, som kinesisk økonomi i disse år gennemgår.

Formuepleje mener fortsat, at den direkte effekt af en kinesisk vækstopbremsning er marginal for både europæisk og amerikansk økonomi, og at aktiekursfald på op imod 3 procent i Europa synes overgjorte. Den indirekte finansielle effekt gennem den kinesiske gældssammensætning og udviklingen i forholdet mellem den kinesiske og amerikanske valuta, vurderer Formuepleje, er marginal.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>