Reaktion på den amerikanske jobrapport: Det amerikanske arbejdsmarked fortsat positivt

I juni skuffede tallet og gav anledning til spekulation omkring styrken i den amerikanske økonomi, hvorfor juli måneds nøgletal var imødeset med ekstra spænding.

Nogle betragter den amerikanske arbejdsmarkedsrapport som det absolut vigtigste nøgletal, der udgives hver måned. I juni skuffede tallet og gav anledning til spekulation omkring styrken i den amerikanske økonomi, hvorfor juli måneds nøgletal var imødeset med ekstra spænding.

Som vi havde forventet, blev tallet i juli en hel del bedre, idet 287.000 personer kom i beskæftigelse, hvilket var cirka 100.000 mere end markedet forventede. Noget af forbedringen skyldes en strejke hos virksomheden Verizon, der havde en negativ indvirkning på juni-nøgletallet, men som naturligvis havde en tilsvarende positiv indvirkning på tallet i juli.

Resten skyldes efter Formueplejes vurdering i bund og grund, at amerikansk økonomi fortsat er i et selvbærende opsving, der over tid vil kunne trække resten af verdensøkonomien ud af det hængedynd, den har hængt fast i siden finanskrisen. Den behagelige sideeffekt ved dette vil være, at det også vil trække afkastene på en global aktieportefølje med i vejret.

Juli måneds arbejdsmarkedsrapport var derfor den behagelige begyndelse på sommeren, som solen endnu ikke har leveret.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>