Månedsstatus: Renterekord i august

Efter en stille august uden de store rentebevægelser endte realkreditobligationsporteføljerne i Formueplejeforeningerne alligevel med små, positive afkast.

August 2016 blev måneden hvor den tiårige danske statsobligationsrente for første gang gik under 0%. Den danske stat var altså (ganske kortvarigt) i stand til at få penge for at låne penge i ti år. Så heldige er vi endnu ikke i Formueplejeforeningerne, men med en lånerente på cirka -0,1% i øjeblikket og generelt negative lånerenter siden 2012, er investorerne i Formueplejeforeningerne heller ikke just ilde stedt.

Månedens store begivenhed på de internationale rentemarkeder var det årlige symposium i Jackson Hole, hvor den amerikanske centralbank (FED) er vært for en eksklusiv gruppe af internationale centralbankberømtheder og andre akademikere. Jackson Hole er tidligere blevet brugt af FED til at annoncere ændringer i pengepolitikken, og denne gang var der dannet store forventninger til FED-chef Janet Yellens tale. I en i øvrigt meget stille måned gik markederne nærmest i stå i dagene op til hendes tale, som, da det kom til stykket, ikke indeholdt noget nyt.

Af samme årsag endte måneden nærmest uden rentebevægelser, og realkreditobligationsporteføljerne i de forskellige Formueplejeforeninger endte med små, positive afkast.

Læs her månedsstatus for Formueplejes aktieportefølje.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>