Månedsstatus: Renterekord i august

Efter en stille august uden de store rentebevægelser endte realkreditobligationsporteføljerne i Formueplejeforeningerne alligevel med små, positive afkast.

August 2016 blev måneden hvor den tiårige danske statsobligationsrente for første gang gik under 0%. Den danske stat var altså (ganske kortvarigt) i stand til at få penge for at låne penge i ti år. Så heldige er vi endnu ikke i Formueplejeforeningerne, men med en lånerente på cirka -0,1% i øjeblikket og generelt negative lånerenter siden 2012, er investorerne i Formueplejeforeningerne heller ikke just ilde stedt.

Månedens store begivenhed på de internationale rentemarkeder var det årlige symposium i Jackson Hole, hvor den amerikanske centralbank (FED) er vært for en eksklusiv gruppe af internationale centralbankberømtheder og andre akademikere. Jackson Hole er tidligere blevet brugt af FED til at annoncere ændringer i pengepolitikken, og denne gang var der dannet store forventninger til FED-chef Janet Yellens tale. I en i øvrigt meget stille måned gik markederne nærmest i stå i dagene op til hendes tale, som, da det kom til stykket, ikke indeholdt noget nyt.

Af samme årsag endte måneden nærmest uden rentebevægelser, og realkreditobligationsporteføljerne i de forskellige Formueplejeforeninger endte med små, positive afkast.

Læs her månedsstatus for Formueplejes aktieportefølje.