Investeringer med skjult risiko får sportsfolk til at søge økonomisk rådgivning

Det kan være svært at gennemskue risikoen, når smarte sælgere lover guld, grønne skove og tårnhøje afkast ved for eksempel at investere i vindmølleprojekter eller ejendomme i Sydeuropa. Det oplever flere og flere sportsfolk, og de kommer til Formuepleje for at få hjælp til at styre uden om de risikofyldte investeringer.

Som hovedregel bør alle være på vagt over for investeringsprojekter, der lyder for gode til at være sande. Formueplejes rådgiverteam oplever dog i stigende grad at blive kontaktet af professionelle sportsfolk, som har fået tilbud om at investere i projekter, der er svære at gennemskue og forstå, og hvor risikoen ofte er meget høj.

"Udfordringen for mange kendte mennesker er jo netop, at de også er kendte blandt investeringsrådgivere og desværre også blandt svindlere. De ved, hvem sportsfolkene er, og de ved, at de har penge. Almindelige mennesker skal også passe på, men de får ofte ikke de samme henvendelser, fordi de er mere anonyme," siger formuerådgiver i Formuepleje Gitte Brøgger Led, der ud over sin cand.merc.aud og sine mange års erfaring fra revisionsbranchen også har en karriere som professionel håndboldspiller bag sig.

Hun fortæller, at selvom det ofte er et konkret tilbud om investering, der får folk til at søge rådgivning, fører det i mange tilfælde til, at de får øjnene op for, hvor meget der er at hente ved at optimere deres økonomi.

Det er nemlig ikke lige gyldigt, hvordan man for eksempel håndterer sin pensionsopsparing, et generationsskifte, salget af en virksomhed eller investering gennem den såkaldte virksomhedsordning. Selv måden man har tjent sine penge på kan spille en rolle i forhold til, hvordan man får mest muligt ud af dem.

"Det særlige ved sportsfolk er for eksempel, at de ofte tjener mange penge i løbet af en relativt kort periode og i en ung alder. Et andet forhold er desuden deres særlige sportspension, som faktisk rummer en masse muligheder, hvis man formår at udnytte den optimalt. Uanset hvilken karriere man har valgt, er det en fordel at sætte sig ind i, hvordan man investerer sine penge bedst muligt, så de rækker til et langt liv," forklarer Gitte Brøgger Led.

Jyllands-Posten bragte torsdag den 28. april en artikel om professionelle sportsudøvere og deres stigende interesse omkring helhedsrådgivning i forhold til pension, skat og investering.

Læs artiklen her eller kontakt en af Formueplejes formuerådgivere for at høre mere om, hvordan du kan optimere dine egne økonomiske forhold.

Du kan også bestille et uforpligtende intromøde eller vores gratis intropakke og få mere information om Formuepleje og vores måde at investere på.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>