Ingen renteforhøjelse i USA før præsidentvalget

Den amerikanske centralbank kan sagtens finde på at hæve renten i år, men i så fald bliver det først efter præsidentvalget i november. Det mener Formueplejes investeringsstrateg Henrik Franck.

Der bliver ingen renteforhøjelser i USA før det kommende præsidentvalg.

Så klart lyder budskabet fra Formueplejes investeringsstrateg Henrik Franck. Hans vurdering kommer samtidig med, at en række centralbankchefer i denne uge har sat hinanden stævne i byen Jackson Hole i Wyoming, USA.

”Renteændringer har det med at skabe markedsbevægelser. Når det er renteforhøjelser, er det som regel negativt. Chefen for den amerikanske centralbank, FED, Jannet Yellen, vil ikke så kort før præsidentvalget risikere at udløse markedsuro og dermed eventuelt påvirke præsidentvalgkampen. Vi tror derfor, at FED er på hold indtil efter præsidentvalget,” siger Henrik Franck.

Han forklarer, at to af de toneangivende medlemmer af FED – Fischer og Dudley – i denne uge har været ude med nogle ret høge-agtige kommentarer, hvor hovedbudskabet er, at der meget vel kan komme en renteforhøjelse i år. De to har argumenteret for en renteforhøjelse med udgangspunkt i positive takter i forhold til lønudviklingen og jobmarkedet i USA.

”Fischer og Dudleys kommentarer er næppe ukoordinerede i forhold til Yellen – en uge før hun skal på talerstolen i Jackson Hole. Min vurdering er, at de to forbereder markedet på, at FED er klar på aftrækkeren, og vi kan forvente en renteforhøjelse i en ikke alt for fjern fremtid, hvis altså jobmarkedet fortsætter den positive udvikling, og man kan begynde at ane nogle lønstigninger,” siger Henrik Franck.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>