Ingen drama i septembers jobrapport

Den netop offentliggjorte amerikanske jobrapport var marginalt dårligere end forventet, men understøtter fortsat billedet af en amerikansk økonomi, som gradvist bedres.

156.000. Det er antallet af nye jobs, som ifølge den netop offentliggjorte amerikanske jobrapport er blevet skabt uden for landbruget i USA i løbet af den sidste måned. Selvom det ligger en smule under markedets forventninger på 172.000, svarer udviklingen til, hvad vi også så i august. Arbejdsløsheden steg fra 4,9 til 5 procent, hvilket skyldes en tilgang af ny arbejdskraft til arbejdsstyrken, hvor den såkaldte ’participation rate’ steg fra 62,8 til 62,9 procent.

”Når vi ser på de underliggende parametre, er udviklingen fuldstændigt som ventet, og derfor er markedsreaktionen i kølvandet på jobrapporten også meget begrænset. Faktisk er der nærmest ingen reaktion,” siger aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen.

”De tal, vi ser for nye jobs, arbejdsløshed og løninflation, understøtter det billede, vi også så i jobrapporten for august. Det er mere af det samme, og det ser vi som et udtryk for, at arbejdsmarkedet stadig befinder sig i en bedringsproces på linje med vores forventninger.”

Efter dagens udramatiske jobrapport vil markedet nu vende blikket mod den amerikanske regnskabssæson, som starter tirsdag aften. Også den aktuelle præsidentvalgkamp vil fortsat være et tema på de finansielle markeder, og det samme vil rentemøderne i november og ikke mindst december, hvor Formuepleje på baggrund af nuværende data og den gradvise bedring af jobmarkedet vurderer, at Fed vil hæve renten.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>