Fortsat kinesisk uro præger finansmarkederne

Aktiekursfald i Kina skaber bekymring og dermed aktiekursfald i resten af verden. Investeringskomitéen mener dog ikke, det har store konsekvenser for verdensøkonomien, men forventer udsving i aktiekurserne de kommende måneder.

De seneste begivenheder på finansmarkederne er sparket i gang af en forkert mekanisme til at stoppe aktiehandlen ved kraftige kursfald på det kinesiske aktiemarked. Yderligere har en devaluering af den kinesiske valuta, yuanen, overfor dollar på en halv procent forstærket frygten og risikoaversionen på de finansielle markeder.

Det er frygt for økonomiske problemer i kinesiske og andre virksomheder i emerging markets med gæld i dollar og deraf følgende negativ afsmitning på verdensøkonomien, der driver reaktionerne på markederne.

Udsving i aktiekurserne i vente

Det er investeringskomiteens opfattelse, at det er uklarheden om situationen i Kina snarere end de faktiske forhold, der afstedkommer denne reaktion. Dette kan fortsætte en del måneder endnu med store udsving på især aktiemarkederne til følge.

Ingen tilpasninger i porteføljerne

Omvendt ser investeringskomiteen ikke de store konsekvenser for verdensøkonomien, hvor virksomhedernes indtjening på globalt plan ser ud til at stige pænt fremover, således at aktier og virksomhedsobligationer på det nuværende prisniveau stadig er attraktive, hvilket markederne efter vores vurdering også vil tilpasse sig efter på lidt længere sigt.

Investeringskomiteen mener ikke, tidspunktet er inde til at foretage tilpasninger af porteføljen, men er opmærksom på at nedbringe aktieeksponeringen på et passende tidspunkt.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>