ECB fortsætter sine obligationsopkøb – positivt for Formueplejes investorer

Centralbankchef Mario Draghi valgte at forlænge opkøbsprogrammet af obligationer indtil udgangen af 2017, dog på et lidt lavere niveau. Efter lidt turbulens endte finansmarkeder med at sende aktier, dollar og renterne på de langtløbende obligationer op. De korte renter faldt lidt.

Formuepleje forventede, at ECB på rentemødet den 8. december ville annoncere en fortsættelse af den ekspansive pengepolitik ved at forlænge opkøbet af stats- og ikke finansielle investment grade-virksomhedsobligationer i mindst seks måneder.

Disse forventninger indfriede chefen for ECB, Mario Draghi, ved at forlænge det aktuelle opkøbsprogram med ni måneder, det vil sige indtil slutningen af 2017. Den månedlige ramme blev dog sænket fra 80 til 60 milliarder euro. Den lidt lavere ramme kom som en mindre overraskelse for markederne, der efter lidt uro reagerede ved at sende renterne på de langtløbende obligationer op, euroen blev svækket over for dollar, og aktierne reagerede positivt.

De korte renter faldt som følge af en lempelse af betingelserne for ECB's opkøb af obligationer, der vurderes at være en fordel for obligationer med kort løbetid.

Strukturreformer i Europa ønskes

Mario Draghi vurderede på rentemødet, at inflationen forbliver under ECB’s mål på knap 2 procent i mindst tre år endnu, og han holder alle muligheder åbne for at kunne tilpasse pengepolitikken til den økonomiske udvikling i Europa. Dog understregede han behovet for strukturreformer i flere af de store europæiske lande, idet han pointerede, at pengepolitikken ikke alene kan løfte væksten i Europa.

Positivt for Formueplejes investorer

Formueplejes blandede porteføljer blev positivt påvirket, da de drager fordel af det lille fald i de korte renter og en stigningen i de lange renter som følge af porteføljernes rentebeskyttelse. Yderligere blev porteføljerne positivt påvirket af stigningen i europæiske aktier og af den stigende dollar over for euro.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>