De finansielle markeder sunder sig ovenpå Donald Trump-sejr

De aktuelle udsigter til, at Donald Trump bliver præsident for USA, har ført til udsving på de finansielle markeder i nat og her til morgen, dog har markederne sundet sig lidt i løbet af formiddagen. Investeringskomitéen har udnyttet markedsusikkerheden til at købe op for et trecifret millionbeløb.

Artiklen opdateres løbende...

Donald Trump har nu opnået mere end de krævede 270 valgmænd og har dermed sejret over for Hillary Clinton i kampen om præsidentposten. De finansielle markeder har reageret negativt, idet de asiatiske aktier er faldet cirka fem procent i løbet af natten. Det danske og det europæiske aktiemarked lagde ud med større fald fra morgenstunden, men det har rettet sig op ad formiddagen.

Den største reaktion har været i den mexicanske valuta, peso, der er faldet med mere end 10 procent overfor den amerikanske dollar, mens guld stiger med cirka 3,5 procent. Den amerikanske dollar faldt, men har rettet sig igen. Olieprisen startede også med fald, men steg efterfølgende.

Alt tyder også på, at kongressen fortsætter med republikansk flertal. Med andre ord reagerer de finansielle markeder på scenarie 1 (Trump vinder valget, kongressen bliver republikansk, og vi ser en stor negativ reaktion på aktier) i tabellen nedenfor, som for aktier også er det mest negative.

Formuepleje er i en stærk position

Formueplejes aktieportefølje står stærkt, da vi hen over foråret og sommeren reducerede aktieeksponeringen med 20 procentpoint i de blandede porteføljer, det vil sige Optimum, Pareto, Safe, Epikur og Penta. Desuden blev aktieeksponeringen i Formuepleje LimiTTellus nedbragt til cirka 90 procent medio juli. Rentefaldet for obligationerne er positivt for obligationsafkastet i de blandede porteføljer og for Formuepleje Fokus.

På den baggrund følger Formuepleje situationen tæt, og investeringskomitéen har udnyttet markedsusikkerheden til at købe op for et trecifret millionbeløb i nat. En disposition, der allerede har givet investorerne en kortsigtet gevinst.

Se indslag hos TV2, hvor Formueplejes aktiestrateg, Otto Friedrichsen kommenterer Formueplejes dispositioner.

Tabel der viser forventede udfald af det amerikanske præsidentvalg og potentielle markedsreaktioner