Claus Hommelhoff 60 år: Et halvt liv med Formuepleje

Efter at have viet mere end halvdelen af sit liv til andre menneskers penge, er stifter Claus Hommelhoff blevet synonym med Formuepleje og et hav af andre projekter i Aarhus og omegn.

Indtil Claus Hommelhoff fyldte 50, var tiden gået med at uddanne sig, skabe en familie og etablere en karriere i investeringsbranchen. Men da han mistede sin kone gennem 24 år, var tabet så stort, at verden aldrig blev den samme igen.

Fra at have brugt al sin tid på Formuepleje, sine børn og en basketballkamp i ny og næ begyndte han at sige ”ja, tak”. Han tog imod invitationer, tilbud om bestyrelsesposter, forretningsideer og lyttede interesseret, når potentielle samarbejdspartnere opsøgte ham med nye og anderledes projektforslag. Kalenderen blev fyldt til bristepunktet, og et nyt liv begyndte at tage form.

Et øje for muligheder

”Når jeg involverer mig i noget, er det, fordi jeg tror på det – også selvom andre ikke gør. Sådan var det i høj grad med Formuepleje. Det var ikke nemt at slå igennem og blive accepteret som en anderledes kapitalforvalter i en meget traditionspræget branche med mange uskrevne regler og normer, men det er heller ikke altid en fordel at være som alle andre. Slet ikke hvis man har ambitioner om at opnå noget ekstraordinært,” siger Claus Hommelhoff. Og netop det ekstraordinære er noget, Claus Hommelhoff har et særligt øje for, uanset om det gælder afkast, gode investeringer, byggeri eller sociale mærkesager.

Gennem tiden har han opnået det ekstraordinære ved at turde gå sine egne veje og involvere sig i projekter, selvom andre rystede på hovedet af de utraditionelle ideer, der ofte har brudt med normerne og udfordret de standarder, andre for længst har glemt at stille spørgsmålstegn ved.

Blandt andet derfor er Claus Hommelhoff i dag manden bag Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter, som siden 1986 har sagt nej til at følge bankernes omkostningsmodeller, og som i år har leveret nogle af branchens bedste afkast til sine investorer.

Hans utraditionelle tankegang og evne til at se muligheder, hvor andre ser begrænsninger, er også en af grundene til, at Aarhus har fået en helt ny bydel, som har skabt liv, kreativitet og en unik skyline på Aarhus havn – selvom mange dødsdømte projektet, inden det overhovedet var gået i gang.

Det er også derfor, at de små hoptimister, som man i dag kan finde i mange danske stuer, har fået en renæssance, og det er grunden til, at man stadig kan købe smykker fra Pilgrim.

Vigtigere end penge

Men selvom vækst og iværksætteri har fyldt meget i Claus Hommelhoff liv de seneste 30 år, er han også kendt for sin evne til at arbejde med mennesker. I Formuepleje har han altid trivedes bedst som kundemand, fordi den nære kontakt til investorerne og forståelsen for deres ønsker og bekymringer faktisk betyder noget for ham.

”Fra et afkastmæssigt perspektiv er der ingen tvivl om, hvordan man sammensætter den gode investering, men det er heller aldrig spildt at investere i andre mennesker. Det har man jo nærmest pligt til, og det behøver heller ikke altid gå op i penge, selvom jeg faktisk mener, at nære relationer også har stor værdi fra et forretningsmæssigt perspektiv,” siger han.

Den store interesse for mennesker er netop også en af grundene til, at Claus Hommelhoff har engageret sig i en række mærkesager som blandt andet Børnelungefonden, der arbejder for at forebygge og behandle lungesygdomme hos børn, Mermaid Projektet, der kæmper for at reducere dødeligheden for gynækologisk kræft, Bryd Tavsheden, der arbejder med forebyggelse af familie- og kærestevold, og Rethink Human Being, der gentænker bæredygtige løsninger med udgangspunkt i menneskelig udvikling.

”Uanset hvor man gerne vil gøre en forskel, skal man forberede sig på, at det bliver et langt, sejt træk. Det kan være svært at trænge igennem de rigtige steder, men bare fordi man møder en smule – og i nogle tilfælde meget – modstand, betyder det ikke, at man skal give op. Tværtimod betyder det, at man skal arbejde hårdere. Det vil jeg blive ved med,” siger Claus Hommelhoff og tilføjer:

”Jeg har altid sagt, at jeg kan sove, når jeg bliver gammel, og det er jeg altså ikke endnu. Heller ikke selvom jeg er fyldt 60.”

Artiklen er bragt i Magasinet FORMUE 1//2017

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>