BrexitNyt: Sommerstemningen breder sig

Knap tre uger efter den dramatiske britiske udmeldelse af EU er både den politiske og den finansielle dagsorden præget af lav sommeraktivitet. Globale aktier ligger cirka en procent over niveauet inden afstemningen, mens renterne er faldet markant.

BrexitNyt

Formuepleje bringer her en oversigt over de væsentligste politiske og finansielle nyheder den seneste uge.

Politiske reaktioner

•    Den britiske indenrigsminister, Theresa May, bliver onsdag den 13. juli ny premierminister for Storbritannien.
•    Stort fald i britiske virksomheders erhvervstillid. Indekset er faldet fra 32 før afstemningen til 6 efter. De fleste økonomer forudser, at britisk økonomi bremser op i løbet af 2. halvår og dermed går i recession. Den britiske centralbank har allerede iværksat tiltag, der skal modvirke den svagere økonomi, idet kapitalkravene til bankerne er sænket. Flere pengepolitiske tiltag vurderes at være på vej.
•    Premierminister David Cameron har udnævnt en ny EU-kommissær, efter at den tidligere kommissær, Jonathan Hill, trådte tilbage fredag, den 24. juni. Den nye kommissær er den britiske ambassadør i Frankrig, Julian King.
•    Den britiske regering har formelt afvist en anmodning om en ny folkeafstemning, som flere end fire millioner borgere havde skrevet under på.

Finansielle reaktioner

•    Det britiske pund er fortsat cirka 10 procent mindre værd end før afstemningen, den 23. juni.
•    De europæiske renter er styrtdykket siden afstemningen som følge af øget usikkerhed. Den 10-årige danske statsrente er cirka 0 procent.
•    Renterne på flexlånsobligationerne er alle negative for løbetider op til og med 4 år. Aktuelt er den 30-årige 2,5 procent afdragsfrie realkreditobligation åben for nye lånetilbud med en kurs lige under 100, mens den afdragspligtige har en kupon på 2 procent og aktuelt en kurs på cirka 97,5.
•    De globale aktier målt i danske kroner faldt i starten af sidste uge, men rettede sig sidst på ugen, og blev løftet yderligere fredag, den 8. juli som følge en overraskende stærk amerikansk jobrapport. Den positiv stemning fortsætter i indeværende uge.

Formuepleje mener: Gode muligheder for at samle op

Formuepleje kan til glæde for investorerne konstatere, at vores blandede porteføljer siden den 23. juni har klaret sig godt, idet rentefaldet har bidraget positivt til afkastet, samtidig med at de globale aktier målt i danske kroner er steget godt en procent. Formuepleje Safe er steget cirka 1,5 procent siden 23. juni 2016.

Formuepleje forventer, at de kommende uger fortsat vil være noget nervøse i takt med, at markederne skal orientere sig i den nye situation, dog vil aktiviteten være lav som følge af sommerferien.

Investeringskomitéen følger markederne tæt

Formuepleje holder dog ikke sommerferie, idet både investeringskomitéen og medarbejderne i kapitalforvaltningen nøje følger markederne og er klar til gribe ind, dels for eventuelt at beskytte porteføljerne, dels for at kunne udnytte mere kortsigtede investeringsmuligheder til gavn for det langsigtede afkast.

Aktuelt holder Formuepleje øje med store britiske eksportvirksomheder, der som følge af det lavere pund har øget deres konkurrencekraft. Direktør og medlem af investeringskomitéen, Søren Astrup siger:

”Investeringskomitéen er klar til at agere på enhver mulighed, som virker attraktiv ovenpå brexit – herunder at øge eksponeringen overfor eksportorienterede britiske aktier, hvis det skulle vise sig at være opportunt.”
   

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>