Positive reaktioner på US-renteforhøjelse

Den amerikanske centralbank indfriede finansmarkedernes forventninger og hævede sin styringsrente med 0,25 procentpoint. Aktiemarkederne over hele verden har reageret positivt, og dollaren er styrket.

Den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, leverede stort set det markedet forventede, da hun i går aftes annoncerede, at bankens styringsrente hævedes fra intervallet 0-0,25 procent til 0,25-0,50 procent.

Hun har et relativt positivt syn på den amerikanske økonomi, og centralbanken forventer fortsat fire yderligere renteforhøjelser i 2016, hvor markedet dog kun forventer to.

Aktiemarkederne steg pænt, idet det store brede aktieindeks S&P 500 steg 1,45 procent på trods af olieprisfald. En tilsvarende stigning kunne observeres efterfølgende i Asien. Den korte amerikanske rente steg en smule, og den lange rente var stort set uændret. Dollaren steg 0,05 kroner.  

Alt i alt blev Formueplejes forventninger og positioneringer op til renteforhøjelsen bekræftet.

Send mig en gratis intropakke

Send mig en gratis intropakke

Vi har sammensat en gratis intropakke til dig, hvor du kan se, hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige investeringsrådgivning? Bliv kontaktet af en rådgiver fra Formuepleje, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>