Pensionsopsparing: PAL-afgiften trækkes den 15. januar

Torsdag, den 15. januar 2015 trækker de danske pengeinstitutter PAL-afgiften for 2014 på kundernes pensionsopsparingskonti.

Afgiften udgør 15,3 procent og beregnes efter lagerprincippet, hvilket vil sige summen af den realiserede og urealiserede gevinst. Hvis der samlet er et tab overføres denne negative saldo til næste år, hvor den modregnes i en eventuel gevinst.

Hvis pensionskontoen som følge af betalingen af PAL-afgiften går i overtræk, kan det dækkes ind ved enten at sælge nogle af de værdipapirer, ordningen er investeret i, eller ved at indbetale.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>