Vejret vil forstyrre US- regnskabssæsonen

Ligesom vejrsituationen i USA har forstyrret makronøgletallene, forventes det, at det hårde vintervejr har haft en vis indflydelse på selskabernes forretning i 1. kvartal 2014, når Alcoa i aften indleder den amerikanske regnskabssæson.

Vejreffekterne er i vid udstrækning indarbejdet i forventningerne, hvorfor investorernes fokus vil rette sig mod andre forhold. Det vil foreksempel være forventningerne til årets kommende tre kvartaler, investeringsaktivitet og påvirkningen fra emerging markets.

Formuepleje fastholder sit syn på, at udviklingen i omsætningen i øjeblikket er afgørende for indtjeningsevnen i selskaberne og muligheden for fremtidige aktiekursstigninger.

Selskaber kan forsat overraske positivt på trods af vejret

Indtjeningsforventningerne til 1. kvartal er blevet sænket ekstraordinært op til i dag, primært med begrundelse i vejrrelaterede negative effekter på selskabernes indtjening.

Med en ekstraordinær lav indtjeningsbarre er det muligt for selskaberne at overgå analytikernes forventninger. Signalværdien i dette er dog meget begrænset, da det i høj grad vil dreje sig om en periodisering af indtjeningen.

Samtidig fortæller en indtjening, der overgår analytikernes forventninger, intet om indtjeningskvaliteten, men blot at analytikerne har tilpasset deres forventninger.

Omsætning skal være investors hovedfokus

Indtjening er drivkraften bag kursudviklingen på aktiemarkedet og er derfor afgørende. Men med den amerikanske centralbank på vej ud af sine støtteopkøb af obligationer. og selskaber, der i en årrække har skåret kraftig i omkostningerne, er omsætningen og udviklingen i efterspørgslen afgørende for det fremtidige potentiale i aktier.

Gennem de seneste tre kvartaler har selskaberne leveret positiv vækst i omsætningen med en tiltagende evne til at overgå analytikernes forventninger. Forventningerne til 1. kvartal er en omsætningsvækst på knap 4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Ud af aktiemarkedets 10 sektorer forventes Finansaktierne at være den eneste sektor som ikke vil kunne levere omsætningsvækst. De øvrige sektorer forventes at vise fremgang i omsætningen på baggrund af den positive økonomiske udvikling vi har set i USA gennem en række kvartaler.

Fastholder aktieeksponering med knivskarp fokus på selskabernes omsætning og investeringsaktivitet

Med en forsat bedring i de økonomiske makrovariable samtidig med en positiv udvikling i omsætningsudviklingen nu gennem tre kvartaler, fastholder Formuepleje den nuværende maksimale aktieandel inden for investeringsrammerne.

Baggrunden er den driftsmæssige indtjeningseffekt, der ligger i omsætnings- og efterspørgselsfremgangen i selskaberne, som ligger med historisk høje overskudsgrader på grund af massive omkostningstilpasninger. Med andre ord bliver en meget stor del af den voksende omsætning simpelthen konverteret til indtjening, hvilket på langt sigt er den primære drivkraft på aktiemarkedet.

Hold øje med investeringsaktiviteten

En anden vigtig parameter investoren bør holde øje med er selskabernes investeringsaktivitet. Investeringsaktiviteten har gennem mange kvartaler lagt forholdsvis lavt som følge af rigelig kapacitet i systemet.

En tiltagende investeringsaktivitet, som vi ser begyndende tegn på, vil være et signal om, at virksomhederne i højere grad begynder at positionere sig mod en fremtidig vækst i efterspørgslen, hvilket i høj grad vil være en positiv udvikling.

Regnskabssæsonen indledes i aften af aluminiumsproducenten Alcoa, der rapporterer tal for 1. kvartal 2014 umiddelbart efter amerikansk lukketid kl. 22.00 dansk tid.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>