Sådan ser Formuepleje på andet halvår

Formueplejes investeringsstrateg, Henrik Franck, giver her sit bud på, hvordan de finansielle markeder forventes at ville udvikle sig i resten af 2014.

Direktør og investeringsstrateg, Henrik Franck, giver her som repræsentant for Formueplejes investeringskomité svar på fem konkrete spørgsmål om den forventede udvikling i andet halvår af 2014:

Hvad, mener du, vil præge aktiemarkederne resten af 2014?

Fortsatte kursstigninger - nu drevet af indtjeningsvækst frem for højere prissætning i forventning om fremgang - også kaldet multipel ekspansion. Emerging Markets vil igen komme i førertrøjen. Det kan ikke udelukkes, at der vil komme korrektioner, det vil sige fald på mere end 5-10 procent. De bliver muligvis lidt større end det, vi har set i de senere år, da aktiemarkederne ikke længere er støttet af fundamentalt undervurderede aktier. Korrektionerne kan blive udløst af geopolitiske forhold, og dem er der rigeligt af i øjeblikket (Rusland, Irak og Syrien).

Hvor skal kurserne hen herfra - herhjemme og i resten af verden?

Aktierne skal fortsat op, men da aktierne ikke længere er undervurderet, må der påregnes lidt lavere kursstigninger. Det danske aktiemarked har gjort det exceptionelt flot i år og sidste år, men danske aktier hører bestemt ikke til blandt verdens billigste, og vi forventer ikke, at de danske C20-aktier fortsat vil bevare førertrøjen.

Og vil efteråret betyde, at 2014 samlet set ender i plus eller i minus - igen både herhjemme og i resten af verden?

Aktierne vil fortsætte med at stige og slutter året i plus på mindst 10 procent. Danske aktier handler med en betydelig overpris i forhold til andre aktiemarkeder. Det kan til dels forsvares af en meget høj egenkapitalforretning, men man skal tro på, at de danske aktier vedvarende vil have en høj egenkapitalforrentning, for at den høje prissætning kan retfærdiggøres på længere sigt. I Formuepleje er det vores vurdering, at risikoen ved at investere i danske aktier er for stor, og vi tror ikke, at de danske aktier kan fortsætte deres himmelflugt. Men det er rent gætteri at spå om, hvorvidt det lige præcist er i andet halvår, at de taber pusten.

Hvilke markeder vil være særligt interessante i resten af 2014?

Emerging Markets har generelt haft det svært i de senere år. De seneste tre måneder har set bedre ud - specielt i Brasilien og Indien. Vi vurderer, at fremtiden igen ser lysere ud for Emerging Markets, selv om der åbenlyst fortsat er udfordringer. Der er et stort potentiale i russiske aktier. Prissætningen er meget lav (under 30 procent af prisen for aktier i de udviklede markeder), men man skal være uhyre selektiv - der er også mange dårlige selskaber. Om de russiske aktier går en bedre fremtid i møde i andet halvår af 2014, vil i høj grad afhænge af den politiske situation i Ukraine, og om der kommer flere sanktioner fra Vesten.

Hvilke sektorer/brancher vil være særligt interessante?

Sammensætningen af Formueplejes aktieportefølje bygger 100 procent på "bottom-up"-princippet, hvilket vil sige, at det er koncentrationen af attraktive selskaber, der imødegår vores investeringskrav, som i vid udstrækning afgør sektor- og branchesammensætningen. Der, hvor vi i øjeblikket kan se en attraktiv sektorprofil, er blandt andet i modne IT-aktier og amerikanske finansaktier. Formueplejes IT-eksponering udgøres af "de gamle" IT-aktier, som har en attraktiv værdiansættelse og stærk indtjeningsprofil. Koncentrationen af amerikanske finansaktier skyldes primært overlegen kapitalforrentning i forhold til europæiske aktier samt en langt højere balancefleksibilitet.
 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>