Obligationsregler er godt nyt for Formueplejes investorer

Alt tyder på, at EU accepterer Danmarks ønske om, at realkreditobligationerne fortsat kan have en høj sikkerhedsværdi. Det er til gavn for både Formueplejes investorer og boligejerne.

Dagen i dag er en stor dag for økonomiminister Margrethe Vestager og andre, der har kæmpet en hård kamp for at give dansk realkredit en mere attraktiv placering i den fremtidige regulering af finanssektoren (kendt som Basel III og CRD-IV). EU-kommissionen har nemlig i dag fremlagt et udkast til de kommende regler, hvor danske realkreditobligationer får en rangering i den allermest sikre og likvide kategori.

Vestagers triumf er vigtig for os danskere, da den sikrer, at bankernes beholdning på over 900 mia. kroner i danske realkreditobligationer kan forblive hos bankerne i stedet for at blive solgt. Et sådant salg ville kunne have presset renten på danske boliglån betragteligt op.

I artiklen beskrives det, hvorledes Formueplejes porteføljer er positioneret efter netop sådan en løsning, som er skitseret i EU-kommissionens forslag. Hvis EU-kommissionens forslag ender som lov, vil det derfor være både Vestagers og flexlånernes triumf, men der vil også være grund til smil hos Formueplejes kunder, der kan indkassere en gevinst i obligationsporteføljerne.
 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>