Formuepleje tager kursfald i Moody’s med ro

Mulig retssag mod kreditratingbureauet S&P trækker aktiekursen på Moody’s ned. Det rammer Formueplejeselskaberne, men Formuepleje fastholder sin positive holdning til aktien.

En artikel i Wall Street Journal (WSJ) satte mandag aften den 4. februar aktiekurserne på de amerikanske kreditanalysebureauer under pres, herunder også Moody's Corporation, der udgør en større position i Formueplejeselskabernes aktieporteføljer.

Baggrunden for de markante kursfald på Moody's på 10,7 procent og McGraw Hill 13,8 procent (ejer S&P) var en artikel fra WSJ, der hævdede, at blandt andre det amerikanske justitsministerium forbereder en retssag mod S&P.

Beskyldes for for høj rating

Baggrunden skyldes S&P's kreditrating af en række CDO'er (Collateralized Debt Obligations), der er et sammensat investeringsprodukt af obligationsgæld med forskellig risiko tilbage fra 2007/08. Sagen drejer sig om, hvorvidt selskabet skal holdes økonomisk ansvarligt for denne forfejlede rating set i bakspejlet. Sagens kerne drejer som om, hvorvidt S&P har givet 30 CDO'er en for høj rating i forhold til deres model og standardprocedure, og om hvorvidt S&P har handlet, som de burde, og dermed "blot" har fejlet i at forudse finanskrisen i USA.

Derfor påvirkes Moody's

Moody's er ikke umiddelbart omfattet af sagsanlægget mod S&P. Men i en pressemeddelelse fremhæver S&P, at et andet kreditbureau (læs Moody's) har haft samme rating på de samme CDO'er som S&P. De amerikanske kreditanalysebureauer er tidligere blevet sagsøgt for ratingen af CDO'erne op til finanskrisen, men samtlige sagsanlæg er faldet ud til bureauernes fordel. Hver gang med begrundelse i, at ratingniveauet er en holdning mere end håndfast fakta.

Fastholder position

Formuepleje ser det som uheldigt, at Moody's inkluderes i sager omkring rating af CDO'er, der er op mod seks år gamle. Den juridiske risiko har vi medtaget i vores analyse af selskabet, hvorfor vi fastholder vores position i selskabet. Moody's blev indkøbt i sommeren 2012 og er steget op mod 50 procent selv efter gårsdagens kursreaktion.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>