Formuepleje køber CPH Capital

Formuepleje har overtaget ejerskabet af fondsmæglerselskabet CPH Capital fra Saxo Bank. Det er ifølge ledelsen et naturligt skridt, efter Formuepleje sidste år købte halvdelen af aktierne i selskabet.

Niels B. Thuesen er administrerende direktør for både Formuepleje Holding og CPH Capital, og han forklarer, at beslutningen om at overtage Saxo Banks andel af aktierne i CPH Capital har været en del af en naturlig udvikling. I sommeren 2012 købte Formuepleje Holding nemlig halvdelen af aktierne i selskabet:

"For Formuepleje er det helt naturligt at blive majoritetsaktionær. Allerede sidste sommer blev CPH Capitals investeringskompetence på globale aktier integreret i Formuepleje, idet aktieudvælgelsen i samtlige Formueplejeselskaber nu foretages af CPH Capital," siger Niels B. Thuesen.

Aftalen om overtagelse af Saxo Banks andel af aktierne er indgået under forudsætning af, at Finanstilsynet godkender Formueplejes majoritetsejerskab. Fremover vil medarbejderne i CPH Capital eje godt en fjerdedel af aktierne, mens Formuepleje ejer resten.

Performance

Og det er en stærk virksomhed, Formuepleje Holding nu er hovedaktionær i. Den 10. januar blev CPH Capital etableret som et selvstændigt fondsmæglerselskab, og virksomheden har et solidt og erfarent investeringsteam. For knap to år siden startede holdet kapitalforvaltning i nyt regi, og har siden formået at skabe vækst med aktuelt mere end 10 milliarder kroner under forvaltning.

CPH Capital har to danske børsnoterede investeringsforeninger på Fondsbørsen Nasdaq OMX med investering i globale aktier og forbrugsaktier. Begge afdelinger er kommet godt fra start og ligger afkastmæssigt godt sammenholdt med såvel benchmark som tilsvarende investeringsstrategier.

CPH Capital administrer både investeringsforeninger i Danmark og Luxemburg og har desuden flere institutionelle kunder i Danmark og udlandet.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>