Formuepleje Fokus forventer 4-5 procent i afkast i 2014

De flotte tocifrede afkast, Formuepleje Fokus opnåede i årene 2009-2013, forventes ikke at kunne gentages i 2014, for renteniveauerne er faldet for meget, og desuden holdes risikoen i Fokus lav. Der forventes dog fortsat afkast, som ligger på niveau med eller højere end de forventede afkast på virksomheds- og emerging markets obligationer.

Formuepleje Fokus tjener udelukkende penge ved at investere i danske realkreditobligationer. Dette gøres både med egenkapital og med lånte penge. Trods de meget lave renteniveauer holder denne forretningsmodel fortsat, da Formuepleje Fokus aktuelt kan låne til cirka 0,15 procent - altså næsten gratis.

De korte danske realkreditobligationsrenter faldt markant i november, mens de lange renter forblev omtrent uforandrede. Denne udvikling falder fint i tråd med de investeringstemaer, der er implementeret i obligationsporteføljerne over de seneste mange måneder. Afkastene i obligationsporteføljerne har derfor også været yderst tilfredsstillende i november, hvor Formuepleje Fokus steg med tæt ved 3 procent.

Forventet afkast på 4- 5 procent 

Formueplejes obligationsteam har regnet på konsekvenserne. Afhængigt af hvordan renterne i den korte og den lange rente bevæger sig det næste år, forventes et afkast på mellem 4 og 5 procent efter omkostninger på 12 måneders sigt. Risikoen i Fokus er, at de korte/mellemlange renter mod Formueplejes forventning stiger kraftigt. En anden risiko, Fokus er eksponeret over for, er, hvis der opstår mistillid til kreditværdigheden af dansk realkredit. Den risiko vurderer Formuepleje til at være meget lav.

I 2013 har Fokus indtil videre leveret et afkast på cirka 11 procent efter omkostninger. En investering i investment grade virksomhedsobligationer har leveret cirka 2 procent, mens emerging markets-obligationer har leveret negative afkast.

Forventninger til 2014

Her midt i december er Formuepleje klar til at håndtere, at de lange renter skal stige, og de korte renter skal ligge nogenlunde uforandret. De lidt bedre økonomiske nøgletal fra USA tilsiger, at den lempelige pengepolitik fra den amerikanske centralbank nedtrappes, og hvis den amerikanske økonomi fortsat viser fremgang, så vil de lange amerikanske renter begynde at stige, hvilket også vil smitte af på de lange europæiske renter i et vist omfang.

Til gengæld er den europæiske centralbank tvunget til at holde den korte rente lav i lang tid endnu, da den europæiske økonomi fortsat er hårdt ramt. Bankerne slanker balancerne yderligere og låner ikke ud, euroen er stærk, hvilket svækker konkurrenceevnen, og inflationen er rigtig lav i eurozonen.

 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>